• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ivanić: EU treba da dozvoli referendum

Predsjednik PDP-a Mladen Ivanić pozvao je visokog funkcionera EU Miroslava Lajčaka, da se u RS ne zabranjuje referendum o radu Suda i Tužilaštva BiH.

 Ivanić: EU treba da dozvoli referendum Izvor: MONDO

"Pozvao sam ga da se ne zabranjuje referendum, s obzirom da je predsjednik RS rekao da će krajnji rezultat svega biti Zakon o izmjenama i dopunama Zakona o Sudu i Tužilaštvu BiH, što znači da nema ukidanja Suda i Tužilaštva BiH i Odjela za ratni zločin", rekao je Ivanić nakon sastanka sa Lajčakom, koji je i izvršni direktor za Evropu i centralnu Aziju u Zajedničkoj službi inostranih poslova.

Ivanić je rekao da je to toliko minorno zbog čega ne treba zabranjivati referendum, ističući da se nepotrebno uopšte i ušlo konflikt ni oko čega.

"Šta će međunarodna zajednica uraditi ostaje da se vidi, ali ja sam protiv konflikta mislim da će RS od toga imati štete, zbog čega sam i sugerisao Lajčaku da se ne zabranjuje referendum", rekao je Ivanić.

Ivanić je dodao da je sa Lajčakom razgovarao i u vezi formiranja vlasti na nivou BiH, zaključujući da mu je sasvim jasno da do ljeta ili do jeseni ta vlast neće biti formirana i da ključnu odgovornost zato snose pobjedničke stranke koje očito iz nekih svojih razloga ne žele da formiraju vlast.

Nakon sastanka sa Ivanićem, Lajčak nije davao izjave za novinare.

(Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE