• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Patrijarh Irinej u Mitropoliji dabrobosanskoj

Njegova svetost patrijarh srpski Irinej boraviće danas i sutra u posjeti Mitropoliji dabrobosanskoj.

 Patrijarh Irinej u Mitropoliji dabrobosanskoj Izvor: MONDO

Tokom ove posjete patrijarh Irinej sastaće se i sa predsjednikom Republike Srpske Miloradom Dodikom.

Patrijarh će sutra, na veliki pravoslavni praznik Svetog Vasilija Ostroškog, u Foči prisusvovati krsnoj slavi Bogoslovskog fakulteta i Srednje bogoslovske škole, te blagosloviti početak radova na rekonstrukciji zgrade koju je za potrebe Bogoslovskog fakulteta prošle godine kupila Vlada Republike Srpske.

Ovim događajima prisustvovaće predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik. Nakon susreta patrijarha i predsjednika Dodika, predviđeno je njihovo obraćanje medijima.

Patrijarhu Irineju biće uručeno najveće priznanje opštine Foča za njegove zasluge da Bogoslovski fakultet ostane u ovom gradu.

Dekan Pravoslavnog bogoslovskog fakulteta u Foči Boris Brajović izjavio je Srni da je ovo prva zvanična posjeta patrijarha Irineja Mitropoliji dabrobosanskoj i Bogoslovskom fakultetu u Foči, istakavši da je to veliki događaj za cijeli kraj i RS.

Patrijarh Irinej će sutra ujutro služiti svetu arhijerejsku liturgiju u hramu u krugu Bogoslovskog fakulteta, uz sasluženje više arhijereja Srpske pravoslavne crkve, nakon čega će biti obavljen slavski obred.

Biće održana i akademija u čast svetog Vasilija Ostroškog, u čijem programu će učestvovati horovi Bogoslovije i Bogfoslovske škole, te dodijeljene diplome za 33 svršena studenta fakulteta u posljednjih godinu dana.

Patrijarh Irinej će posjetiti i hram u izgradnji posvećen Svetom Savi.

Njegova svetost će u posjetu Mitropoliji dabrobosanskoj doputovati danas u popodnevnim časovima. Patrijarh Irinej će prisustvovati bdeniju u hramu manastira Dobruna, u čijem bi konaku trebalo da prenoći.

(Srna/MONDO)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE