• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Davidi: Referendum u RS nije prihvatljiv za EU

Vršilac dužnosti šefa delegacije EU u BiH Renco Davidi ponovio je u Banjaluci da EU ne podržava raspisivanje referenduma u RS.

 Davidi: Referendum u RS nije prihvatljiv za EU Izvor: MONDO

Davidi je rekao da nema informacije o mogućoj posjeti visoke predstavnice EU za spoljne poslove i bezbjednost Ketrin Ešton BiH, kako su najavljivali pojedini mediji.

On je rekao da se nastavlja dijalog sa zvaničnicima BiH, podsjećajući da su tu zemlju nedavno posjetili visoki zvaničnik EU Miroslav Lajčak i generalni direktor Evropske komisije za proširenje Stefano Sanino.

"Svi su oni dolazili u posjetu BiH s ciljem ubrzavanja rješavanja pitanja poput formiranja vlasti na državnom nivou, kao i referenduma. Kao što znate, EU smatra da referendum nije prihvatljiv", istakao je
Davidi.

On je upozorio da su najveći problemi u BiH visoki stepen nezaposlenosti i nefunkcionalno tržište rada, ističući da oni koji kreiraju politiku na državnom nivou treba više pažnje da posvete ovom problemu.

Prema njegovim riječima, u BiH je potrebno mnogo više razgovarati o razvoju i ekonomskoj budućnosti, jer ta pitanja "nisu mnogo prisutna u politici koja se vodi u BiH".

Davidi je danas u Banjaluci prisustvovao konsultacijama s civilnim društvom o temi "BiH podrška sektoru rada i zapošljavanja - u susret EU integracijama", koje se organizuje u okviru inicijative "Građani za Evropu".

(Beta)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE