• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Prevoznici iz RS najavili štrajk

Članovi Udruženja za unutrašnji i međunarodni transport Republike Srpske (RS) najavili su da će stupiti u generalni štrajk 2. juna.

 Prevoznici iz RS najavili štrajk Izvor: MONDO

Razlog za štrajk je što nisu prihvaćeni njihovi zahtjevi tokom izrade Pravilnika o uslovima i postupku izdavanja licenci za obavljanje međunarodnog drumskog prevoza koji donosi Ministarstvo transporta i komunikacija BiH.

Ministarstvo saobraćaja i veza Republike Srpske u saopštenju podsjeća da je još prošle godine u više navrata iniciralo izmjenu ovog pravilnika, što je Ministarstvo transporta i komunikacija BiH, nakon štrajka prevoznika iz RS u oktobru prošle godine, i prihvatilo.

S tim u vezi formirana je radna grupa za izradu Pravilnika o uslovima za izdavanje licenci za međunarodni prevoz lica, stvari i opasnih materija. U decembru i januaru u Ministarstvu komunikacija i transporta BiH održani su sastanci radne grupe u čijem radu su učestvali i predstavnici Udruženja za međunarodni i unutrašnji transport RS koji su iznijeli stavove o tome šta treba mijenjati u postojećem Pravilniku.

Članovi radne grupe iz RS nastupili su sa zajedničkom platformom za izmjenu postojećeg Pravilnika, što su, uglavnom, prihvatili i drugi članovi radne grupe.

Na sastanku radne grupe održanom 26. januara dogovoreno je da Ministarstvo transporta i komunikacija BiH, na osnovu postignutih dogovora i prijedloga, sačini nacrt izmjene Pravilnika, što do danas nije učinjeno.

U Ministarstvu saobraćaja i veza RS kažu da ne vide nijedan razlog zašto radna grupa do danas nije završila posao koji joj je rješenjem naložio ministar transporta i komunikacija BiH.

"Ne postoje smetnje da radna grupa završi započeti posao i da ministar komunkacija i transporta BiH donese izmjenu pravilnika koja će stvoriti povoljan ambijent za poslovanje prevoznika iz BiH, navodi se u saopštenju Ministarstva saobraćaja i veza RS.

(Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE