• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

BiH od susjednih zemalja zatražila pomoć u gašenju požara

Autor Dušan Volaš

Savjet ministara zatražio je danas međunarodnu podršku u gašenju požara nakon eskalacije požara u BiH, naročito na području opštine Posušje - Nacionalni park "Blidinje", te područja Parka prirode "Sutjeska".

 BiH zatražila pomoć u gašenju požara Izvor: RTRS/screenshot

Zatražena je šira međunarodna podrška u vidu vatrogasnih snaga, sredstava i letjelica za gašenje požara iz zemalja sa kojima BiH ima potpisane sporazume i memorandume o saradnji u zaštiti i spasavanju, te letjelica kroz procedure Mehanizma za civilnu zaštitu EU, saopšteno je iz Savjeta ministara.

Požare u BiH iz vazduha gase helikopteri Oružanih snaga BiH, Helikopterski servis Republike Srpske i kanader Ratnog vazduhoplovstva Hrvatske.

Savjet ministara je na današnjoj vanrednoj telefonskoj sjednici jednoglasno donio Odluku o dopuni Odluke o traženju međunarodne pomoći za zaštitu i spasavanje u gašenju požara, koju je predložilo Ministarstvo bezbjednosti.

Na ovaj način Savjet ministara dopunio je prošlosedmičnu odluku kojom je zatražio od Hrvatske međunarodnu pomoć u vidu slanja kanadera sa posadom radi pomoći u gašenju požara u BiH.

Odluka o dopuni Odluke o traženju međunarodne pomoći za zaštitu i spasavanje u gašenju požara biće objavljena u "Službenom glasniku BiH", a važiće dok traje opasnost od požara.

SRNA

Možda će vas zanimati

Tagovi

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE