• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

SDS: Džombić nije ispunio obećanja

Šef Kluba poslanika SDS-a u Narodnoj skupštini RS Vukota Govedarica rekao je da ova stranka nije zadovoljna radom Vlade u dosadašnjih 100 dana

 SDS: Džombić nije ispunio obećanja Izvor: MONDO

SDS je posebno nezavodoljan negativnim trendovima u ekonomskoj sferi i haotičnom stanju u privredi.

"Predsjednik Vlade RS Aleksandar Džombić obećao je u svom ekspozeu da će prioritet Vlade biti borba protiv kriminala i korupcije, ali ta obećanja za sada nisu realizovana", rekao je Govedarica novinarima u Banjaluci.

On je dodao da su kriminal i korupcija najveća opasnost za RS i dodao da SDS neće braniti "korumpirane funkcionere i ministre", nego RS.

Govedarica je rekao da je na spisku Zavoda za zapošljavanje RS 150 000 nezaposlenih i upitao kako će Vlada obezbijediti nova radna mjesta, kada se svaki dan preduzeća u RS gase ili su pred stečajem.

Poslanik u Narodnoj skupštini RS Nenad Stevandić rekao je da će Klub poslanika ove stranke zatražiti od Skupštine da Vlada podnese izvještaj o pronevjeri i finansijskim malverzacijama u "Šumama RS", "Elektroprivredi" i "Poštama RS".

"Pred RS je nova opasnost, a to je kriminal i korupcija, i Vlada mora da odgovori na ta pitanja, jer su i revizorski izvještaji pokazali da postoje malverzacije u pojedinim državnim preduzećima", rekao je Stevandić.

On je dodao da je odnos SDS-a prema Vladi RS takav da treba stati na put kriminalu i najavio da će ova stranka zatražiti od Narodne skupštine da se provjere imovinski kartoni svih ministara.

Poslanik SDS-a Miladin Stanić rekao je da je generalni direktor "Šuma RS" Neđo Ilić apsolutni krivac za negativno stanje u "Šumama" i da je učestvovao u kriminalu u ovom javnom preduzeću.

Prema njegovim riječima, takvo je stanje i u "Željeznicama RS" i "Poštama".

(Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE