• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Sjednica o ukidanju akciza i smanjenju PDV neće biti održana zbog hakovanja i obaveza poslanika u izbornoj kampanji

 Željko Svitlica
Autor Željko Svitlica

Predsjedavajući Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH Nikola Špirić rekao je da sjednica ne može biti održana iz objektivnih razloga, a neki od njih su problem sa računarskim sistemom i obaveze poslanika u kampanji.

 Sjednica doma naroda o ukidanju akciza Izvor: Mondo - Slaven Petković

Predsjedavajući Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH Nikola Špirić rekao je Srni da iz objektivnih razloga u poslovničkom roku neće moći biti zakazana hitna sjednica ovog doma sa dnevnim redom u vezi sa finalnom procedurom usvajanja zakona o pomoći građanima i privredi u vrijeme krize promjenom stope PDV-a i ukidanjem akciza na gorivo.

"S obzirom na naglašeno interesovanje javnosti u vezi sa zakazivanjem sjednice Doma naroda na zahtjev pet delegata, moram da kažem da je iz objektivnih razloga neće biti moguće održati u poslovničkom terminu", rekao je Špirić.

Povezano

Prema njegovim riječima, od Sekretarijata Doma naroda članovima Kolegijuma doma je dostavljena informacija da još nije moguć pristup informacionom sistemu Parlamentarne skupštine BiH radi hakerskog napada.

"U ličnim komunikacijama sa članovima Kolegijuma i delegatima koji su u finišu predizborne kampanje, kako stranačke tako i lične, bio bi doveden u pitanje kvorum. Tako da u dogledno vrijeme ćemo održati sjednicu Kolegijuma i donijeti odluku kada će biti održana sjednica", rekao je Špirić.

On je dodao da nije riječ ličnoj o želji da se zakaže sjednica ili ne, već o objektivnim okolnostima i mogućnostima da sjednica Doma održi u Poslovničkom roku.

Zahtjev za održavanje hitne sjednice su, u skladu sa Poslovnikom Doma naroda, u utorak, 20. septembra, podnijela petorica delegata - Mladen Bosić, Munib Jusufović, Denis Bećirović, Zlatko Miletić i Asim Sarajlić.

Prema Poslovniku, predsjedavajući Doma naroda bio je dužan da zakaže hitnu sjednicu u roku od tri dana.

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE