• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

U Bijeljini počelo ponovno brojanje glasova sa 13 izbornih mjesta

Autor Dragana Božić

Gradska izborna komisija (GIK) Bijeljina počela je danas otvaranje vreća i ponovno brojanje glasova radi pravilnog objedinjavanja utvrđenih rezultata na 13 izbornih mjesta.

 Srn2022-10-5_172524_0.jpg Izvor: SRNA/Zorica Simeunović

Predsjedik GIK-a Bijeljina Dijana Savić Božić rekla je novinarima da je ponovno brojanje glasova u ovoj izbornoj jedinici počelo na zahtjev GIK-a upućen Centralnoj izbornoj komisiji /CIK/ BiH koja je za to dala saglasnost.

Ona je navela da se otvaraju vreće sa biračkih mjesta 10, 27, 36 i 41 za Predstavnički dom Parlamentarne skupštine BiH, te za biračka mjesta 11, 27, 36, 41, 100 i 137 za nivo Narodne skupštine Republike Srpske.

Prema njenim riječima, otvaraju se i vreće sa biračkih mjesta 35 za nivo Predsjedništva BiH i 130 za nivo predsjednika i potpredsjednika Republike Srpske.

Božićeva je napomenula da je na svih 13 biračkih mjesta riječ o istim greškama - ili o nesrazmjernom broju u zapisnicima sa brojem glasačkih listića ili kandidat ima više osvojenih glasova od same stranke, što nije moguće.

Ona je kao primjer navela biračko mjesto 10 za nivo Predstavnički dom Parlamentarne skupštine BiH gdje je utvrđeno da broj glasačkih listića u glasačim kutijama nije jednak ukupnom broju svih glasačkih listića.

"Na biračkom mjestu 11 za nivo Narodne skupštine Republike Srpske utvrđeno je isto tako da broj glasačkih listića u kutijama ne odgovara broju svih glasačkih listića", rekla je Božićeva.

Prebrojavanje glasova vrši se u sportskoj sali Gimnazije.

"Sve će biti prebrojano i do 24.00 časa dostavljeno CIK-u", rekla je Božićeva. 

(Srna)

Možda će vas zanimati

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE