• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ponovno brojanje glasova u Bijeljini nije promijenilo rezultat, SNSD tvrdi da je oštećen

Autor Dragana Božić

Gradska izborna komisija (GIK) Bijeljina završila je ponovno brojanje glasova na 13 od 183 redovna biračka mjesta i to ništa nije promijenilo rezultat, rekla je Srni predsjedik GIK-a Dijana Savić Božić.

 listic Izvor: Elman Omić, Anadolija

Ponovo su prebrojani glasovi sa biračkih mjesta 10, 27, 36 i 41 za Predstavnički dom Parlamentarne skupštine BiH, te za biračka mjesta 11, 27, 36, 41, 100 i 137 za nivo Narodne skupštine Republike Srpske.

Prebrojavanje je obavljeno i sa biračkih mjesta 35 za nivo Predsjedništva BiH i 130 za nivo predsjednika i potpredsjednika Republike Srpske. 

Đurđević: Ponovljenim brojanjem utvrđene nepravilnosti kojima je SNSD oštećen

Ponovljenim brojanjem glasova na tri biračka mjesta u Bijeljini utvrđene su napravilnosti kojima je drastično oštećen SNSD i glasovi pripisani opoziciji, rekao je danas Srni član Glavnog odbora SNSD-a iz Bijeljine Aleksandar Đurđević i odbacio pokušaj opozicije za prekrajanja izborne volje na ulici.

"Na biračkom mjestu 011 SNSD je oštećen za 50 gasova, PDP-u je dodato 26 glasova. Na biračkom mjestu 027 SNSD je oštećen za 54 glasa za Narodnu skupštinu Republike Srpske i 51 glas za Parlamentarnu skupštinu. Na biračkom mjestu 168 na zapisniku za Narodnu skupštinu SNSD-u je upisano nula glasova, nakon ponovljenog brojanja SNSD je imao 43 glasa", naveo je Đurđević.

Ističući da SNSD ima oko 100.000 glasova prednosti za srpskog člana Predsjedništva i za Narodnu skupštinu, oko 150.000 glasova prednosti za Predstavnički dom Parlamentarne skupštine i oko 30.000 glasova prednosti kandidata za predsjednika Republike Milorada Dodika u odnosu na Jelenu Trivić, Đurđević je ocijenio da je nemoguće da taj ogroman kontigent glasova bude sporan.

"Greške su se dešavale i na štetu SNSD-a, što pokazuje ponovljeno brojanje glasova na tri biračka mjesta u Bijeljini, gdje je na sva tri drastično oštećen SNSD. Bilo je ponovljeno brojanje, ispravilo se, kao što će se ispraviti i ako ima negdje drugo sličnih situacija", rekao je Đurđević.

On je dodao da je na svakom biračkom mjestu bilo najmanje 20 posmatrača i da apsolutno nije moguća mahinacija koju kao izgovor navode iz opozicije. 

(Srna)

Možda će vas zanimati

Još iz INFO

Komentari 2

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Roki

Nije ni cudo kada glasove broje i pisu matori i polupismeni

Malkoln

Nema se tu šta dodati. Opozicija može spasiti obraz priznavanjem rezultata, sagledavanjem sopstvene katdinalne antisrpske politike, i razmatranjem prijedloga Dodika za jaku koncentracionu državničku vladu. Sve ostalo je korak u raspad opozicije

MONDO REPORTAŽE