• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Opozicionari nakon odluke CIK-a: Sasvim logično i opravdano

Autor Dušan Volaš

Nakon što je CIK BiH donio odluku o novom brojanju glasova za predsjednika RS na svim glasačkim mjestima oglasili su se predsjednik PDP-a Branislav Borenović i zamjenik predsjdnika SDS-a Milan Radović.

 Opozicionari nakon odluke CIK-a: Sasvim logično i opravdano Izvor: Pres služba PDP-a

"Sasvim je logična i opravdana odluka Centralne izborne komisije BiH da se zbog brojnih izbornih neregularnosti u Glavnom centru za brojanje ponovo prebroje svi glasovi za predsjednika Republike Srpske.

Ovo je prvi, veliki i jako važan institucionalni korak u borbi za istinu i vladavinu prava. Jako je važno što je institucija u ovoj zemlji donijela ovakvu odluku, na bazi ogromnih mahinacija i evidentnih izbornih prevara", rekao je predsjednik PDP-a Branislav Borenović na konferenciji za medije.

Borenović kaže da ovom odlukom, te potvrdom CIK-a da je proces bio kontaminiran, pokazuje da opravdanost protesta opozicije.

"Sada očekujemo da druge institucije počnu raditi svoj posao, prvenstveno pravosuđe i da se utvrdi krivična odgovornost svih onih koji su krali i prekrajali izbornu volju građana, za šta imamo brojni dokazni materijal. Detaljno ćemo pratiti da li su vreće bile zapečaćene, otvarane i mora se detaljno utvrditi sadržaj svih glasačkih listića: nevažeći, prazni i dodijeljeni nekim kandidatima", rekao je Borenović.

Zamjenik predsjednika SDS-a, Milan Radović, zahvalio se građanima Republike Srpske koji su podržali i koji su se pridružili borbi opozicije.

"Mislim da snose ponajveću zaslugu za ovo za šta smo se izborili, a to je prva dobijena bitka, da se utvrdi tačno šta imamo u vrećama za predsjednika Republike. Mi smo ovaj zahtjev podnijeli, znajući da je to moguće kada izborni materijal bude u Glavnom centru za brojanje i kada se prikupi materijal sa svih biračkih mjesta. Nama je bio cilj da se broji prije nego što neko unese podatke koji ne odgovaraju stvarnosti", rekao je Radović.

Istakao je da će, prema podacima sa terena, biti razlike u odnosu na uneseni broj glasova.

Možda će vas zanimati

Još iz INFO

Komentari 3

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Miroslav

I sta kada bude opet za Milu 30.000 razlike,šta onda bezidejni pjeskoviti ljudi,opet ćete rijsliti praviti i plakati

Bob Rock

@Miroslav Onda će da kažu da je neko zamijenio listiće... Ovi ne misle prestati...

Max

E jest nasao ko ce da komentarise odluku CIK-a. Dva poltrona koji se trebaju sklonuti s ociju javnosti

MONDO REPORTAŽE