• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Duratović (DF) oštro odgovorio PDP-u u NSRS: Išli ste da molite da uđete u vlast na bh. nivou

Autor Brankica Spasenić

Potpredsjednik Narodne skupštine RS Mirsad Duratović, koji je i potpredsjednik DF-a, oštro je danas diskutovao na posebnoj sjednici tokom rasprave o Prijedlogu zakona o o nepokretnoj imovini koja se koristi za funkcionisanje javne vlasti, po hitnom postupku.

 NSRS Izvor: Mondo - Slaven Petković

Ranije usvojeni zakon suspendovao je u aprilu Kristijan Šmit, a Ustavni sud BiH ga je u septembru stavio van snage.

Duratović je odgovarajući na kritike šefa Kluba poslanika PDP-a Igora Crnatka da “bošnjačka komponenta” dijelom podržava novi prijedlog zakona, kao i kritike na račun predsjednika DF-a Željka Komšića, kazao da je opozicija u RS nakon Opštih izbora dolazila da “moli” za formiranje koalicije na bh. nivou.

“Jasno je da mi imamo različite stavove i prema Republici Srpskoj i prema državi. Ne samo danas, već zadnjih 20 godina. Mi želimo da popravimo život običnih ljudi, a državnu politiku neka vode oni gore. Šta ste vi uradili, bili ste gore, šta ste riješili. Čuvali ste svoju poziciju i tapšali tamo i Komšiću i Bakiru i Nikšiću i svima drugima, a molili ste ih i sada poslije izbora. Izgubili ste i idemo dalje", kazao je Duratović.

Crnadak mu je potom odgovorio da nastavlja “pokvareno i podlo prema PDP-u”.

"Za jedno sat vremena ćemo doći u poziciju da glasamo, pa ćete morati pritisnuti dugme. Ništa ružno vam nisam rekao, nego sam pitao da li rukovodstvo NSRS i Vlada stoje iza ovog prijedloga. Ako stoje, onda sam sumnjičav. Ja ne kritikujem izjave vašeg predsjednika, nego sam rekao da je najavio da će ići na Ustavni sud BiH protiv njega ako se usvoji, a ako vi u isto vrijeme glasate za njega, znači da je nešto sumnjivo. Sa druge strane, ako budete protiv, a ostanete na tom mjestu, onda je tek sumnjivo", kazao je Crnadak.

Povezano

Tagovi

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE