• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Radomir Lukić i Svetlana Brković izabrani za sudije Ustavnog suda Republike Srpske

 Željko Svitlica
Autor Željko Svitlica

Narodna skupština Republike Srpske izabrala je danas u Banjaluci Radomira Lukića i Svetlanu Brković za sudije Ustavnog suda Republike Srpske.

 Ustavni sud RS Izvor: Mondo - Slaven Petković

Poslanici vladajuće većine ocijenili su da je Lukić jedan od najboljih pravnika i osnivača Pravnog fakulteta Univerziteta u Istočnom Sarajevu.

Lukić, koji je profesor na Pravnom fakultetu Univerziteta u Istočnom Sarajevu i predsjednik Prve SDS, imenovan je za sudiju iz reda srpskog naroda.

Brkovićeva je imenovana za sudiju iz reda hrvatskog naroda, a na to mjesto odlazi sa funkcije zamjenika glavnog republičkog tužioca Republike Srpske.

Opozicija smatra da pravosudne funkcije ne mogu obavljati oni koji su politički angažovani, jer se time narušava nezavisnost pravosuđa.

Šef Kluba poslanika pokreta "Za pravdu i red", Nebojša Vukanović rekao je da mu je drag "gospodin Lukić, ali da mu je istina draža".

"Ne mogu političari da budu sudije. Ne možete biti u politici, a onda obući togu i reći da je apolitičan. Lukić možda jeste dobar profesor, ali je karakterno loš čovjek jer onaj ko je stvarao Srpsku ne može napraviti drugu stranku i pljuvati onu koju je stvarao. Govorio je i na skupovima SNSD. Ne može onaj ko je u oktobru prošle godine bio političar sada biti nezavisan", rekao je Vukanović.

U odbranu profesora Lukića stao je poslanik SNSD Srđan Mazalica koji je rekao da je riječ o profesionalcu koji je jako dobar pravnik.

(Srpskainfo/Srna)

Povezano

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE