• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Zbog mita od 5.000 KM: Dušanić će dobiti otkaz i sa posla i iz SNSD-a

 vesna.jpg
Autor Vesna Kerkez

Direktor Šumskog gazdinstva "Borje", nakon hapšenja zbog primanja mita ostaje i bez posla i bez stranačke pozicije.

 Dušanić će biti suspendovan s posla i isključen iz stranke Izvor: Screenshot

Direktor preduzeća "Šume Srpske" Slaven Gojković izjavio je da će biti ispoštovane zakonske procedure nakon hapšenja direktora Šumskog gazdinstva "Borja" Nenada Dušanića koje podrazumijevaju pokretanje disciplinskog postupka, te rješenja o njegovoj suspenziji i razrješenju.

"Dušanić je bio vršilac dužnosti direktora Šumskog gazdinstva `Borja` i trenutno ćemo prenijeti ovlaštenje na nekoga iz ovog gazdinstva. Pretpostavljam da će to biti tehnički direktor, a potom ćemo vidjeti da se izvrši imenovanje novog v.d. direktora na tu poziciju", precizrao je Gojković.

Gojković je poručio da je nedopustivo da se ovakve stvari dešavaju.

"Stvarno mi je žao i krivo što se ovako nešto desilo. I pošto je Dušanić u pritvoru, koliko ja imam saznanja, biće napravljeno rješenje o suspenziji i razrješenju", istakao je Gojković.

Predsjednik Opštinskog odbora SNSD-a u Tesliću Dalibor Panić rekao je da su šokirani zbog hapšenja direktora Šumskog gazdinstva "Borja" Nenada Dušanića i da će o njegovom isključenju iz ove stranke odlučivati članovi Opštinskog odbora na sjednici koja će biti sazvana u narednom periodu.

Panić je rekao da će se prilikom odlučivanja voditi i stavom predsjednika SNSD-a Milorada Dodika da se Dušanić isključi iz stranke.

"I mi smo zatečeni jer Dušanića poznajemo kao nekog koji se u najgorim vremenima suprotstavio kriminalu u Šumskom gazdinstvu u Tesliću. Sada, s druge strane, šokirani smo svim što smo vidjeli juče", izjavio je Panić.

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik rekao je da od generalnog direktora Javnog preduzeća "Šume Srpske" traži da Nenada Dušanića smijeni sa funkcije direktora Šumskog gazdinstva "Borja".

Dodik, koji je i lider SNSD-a, na Tviteru je naveo da je i od predsjednika Opštinskog odbora SNSD-a Teslić Dalibora Panića zatražio da danas iz stranke isključi Nenada Dušanića.

Dušanića su juče na području Teslića uhapsili pripadnici Uprave za organizovani i teški kriminalitet MUP-a Srpske u okviru operativne akcije "Borja", a na teret mu se stavlja krivično djelo primanje mita od 5.000 KM.

(Srna/MONDO)

Možda će vas zanimati

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE