• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Održan protest boraca VRS u Banjaluci: "Za mjesec dana na frontu 2,2 KM na kontu" (FOTO/VIDEO)

Autor Dušan Volaš

Nekoliko stotina demobilisanih boraca VRS iz cijele Republike Srpske okupilo se večeras na banjalučkom Trgu Krajine, tražeći veća prava za boračke kategorije u RS.

 Protest borci Bnajaluka Izvor: Vesna Kerkez, mondo.ba

Protestna šetnja počela je okupljanjem u parku "Mladen Stojanović", a skup na Trgu Krajine je počeo himnom "Bože pravde" i minutom ćutnje za pale borce VRS.

O motivima skupa najbolje govori transparent "Za mjesec dana na frontu 2,2 KM na kontu". Među transparentima se izdvojio i onaj na kome je pisalo "Pravda za borce, dosta su nas šišali ko ovce"...

"Da sam znao ono što znam sada, dobro bih razsmislio da uzmem pušku ili pasoš", rekao je jedan od govornika na banjalučkom trgu.

Okupljeni u Banjaluci imaju zahtjeve, a to su: revizija boračkih kategorija, povećanje mjesečnog boračkog dodatka na sedam konvertibilnih maraka po mjesecu borbenih dejstava i zapošljavanje djece poginulih boraca.

Izvor: Vesna Kerkez, mondo.ba

Podsjećamo, na proteste je pozvao poslanik Narodnog fronta u Narodnoj skupštini RS Radislav Dončić, koji je danima u uniformi nekadašnje Vojske RS, na planini Kostreš kod Dervente protestovao zbog lošeg položaja nekadašnjih boraca Vojske RS.

Na proteste je pozvala i predsjednica NF Jelena Trivić, navodeći da će u petak biti "borba za borce, a narednog puta za sve druge i pravdu u RS".

(Mondo)

Možda će vas zanimati

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE