• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Đajić danas putuje u Hag da pregleda Mladića

 vesna.jpg
Autor Vesna Kerkez

Tim ljekara Univerzitetskog kliničkog centra Republike Srpske, na čelu sa direktorom Vladom Đajićem, putuje danas u Hag gdje će pregledati generala Ratka Mladića u pritvorskoj jedinici.

 Đajić putuje u Hag da pregleda Mladića Izvor: Slaven Petković - Mondo

U ljekarskom timu su i doktori Milan Stojaković, Nikola Šobot i Siniša Miljković.

Đajić je juče rekao da tim ljekara UKC-a ide da procijeni zdravstveno stanje generala Mladića - da se vidi kako su rađene pretrage, kakvu terapiju prima, da li je potrebno uraditi još nešto od pretraga i drugo.

"Ide kompletan, veoma stručan tim, doktora nauka iz svojih obasti da ga pregledamo i doprinesemo unapređenju njegovog zdravstvenog stanja. Isto tako smo išli pregledati Stojana Župljanina i Miću Stanišića i nakon naše posjete, pregleda i promijenjene terapije oni se osjećaju mnogo bolje. Doprinijeli smo unapređenju njihovog zdravstenog stanja i idemo sad da vidimo možemo li isto tako kod generala Mladića", objasnio je Đajić.

On je rekao da za Hag putuju u 8.20 časova iz Zagreba, a da će Mladića pregledati sutra i u četvrtak, 22. februara.

Nekadašnji komandant Glavnog štaba Vojske Republike Srpske general Ratko Mladić operisan je 8. januara u holandskoj bolnici kada mu je ugrađen pejsmejker. Već sljedećeg dana vraćen je u pritvorsku sobu u Sheveningenu.

Generalov sin Darko Mladić ranije je izjavio da je za njegovog oca najvažnije da ga pregleda tim ljekara koji govore srpskim jezikom, te da je tim ljekara iz Republike Srpske koji u Hag putuje na eksplicitan zahtjev njegovog oca formiran prema trenutnim potrebama generala.

Bivši komandant Vojske Republike Srpske služi u haškom pritvoru kaznu doživotnog zatvora. Osuđen je za zločin u Srebrenici, progone Bošnjaka i Hrvata, terorisanje građana Sarajeva i uzimanje pripadnika UNPROFOR-a za taoce, odnosno za ratne zločine počinjene u Bosni i Hercegovini od 1992. do 1995. godine.

(Srna/MONDO)

Možda će vas zanimati

Još iz INFO

Komentari 1

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Boro

Bravo doktore

MONDO REPORTAŽE