• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Radi se na tehničkim i logističkim pitanjima": Dodik najavio otvaranje ruskog konzulata u Banjaluci

Autor Dušan Volaš

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je da bi ove godine mogao da bude otvoren ruski konzulat u Banjaluci.

 IMG_0757.JPG Izvor: Slaven Petković - Mondo

Dodik je napomenuo da su sve odluke neophodne za otvaranje konzulata donijete sa obje strane, te da se trenutno radi na tehničkim i logističkim pitanjima koja će omogućiti da što prije bude otvoren.

"Ovo neće biti samo predstavništvo, već konzulat u Banjaluci. To će nam mnogo pomoći, a mi pripremamo prostoriju u kojoj može da radi odgovarajući tim", rekao je Dodik za rusku "Izvestiju".

Na pitanje da li očekuje da će se to desiti ove godine, Dodik je potvrdno odgovorio, navodeći kako smatra da je to realno.

O uspostavljanju direktnih letova između Republike Srpske i Rusije, Dodik je naveo da Republika Srpska nema svoju avio-kompaniju.

"Naravno, mi imamo svoj aerodrom, ali za sprovođenje ovakvog pitanja neophodna je saglasnost mnogih zainteresovanih. Ovo je dobra ideja koju ćemo pokušati da realizujemo u budućnosti", rekao je Dodik.

On je istakao da bi, što se njega tiče, odgovor bio "sutra" ili čak "juče", ali je dodao da to u velikoj mjeri zavisi od avio-prevoznika.

"Što se tiče Republike Srpske, mi ćemo izdati sve potrebne dozvole i maksimalno podržati ovu inicijativu", naveo je Dodik.

On je ponovio da u aprilu planira da učestvuje na bezbjednosnoj konferenciji u Sankt Peterburgu, gdje će se ove godine održati i Sankt Peterburški međunarodni ekonomski forum, čiji gost planira da bude.

"Osim toga, ako je moguće, rado bih prisustvovao inauguraciji predsjednika Putina", rekao je Dodik.

Srna

Možda će vas zanimati

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE