• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Dodik o razgovoru sa Putinom i kupovini deset autobusa iz Bjelorusije koji će voziti besplatno

Autor Brankica Spasenić

Predsjednik RS Milorad Dodik danas je u Banjaluci govorio o posjeti Rusiji i Bjelorusiji i istakao da je, zajedno sa delegacijom iz RS, sa puno uvažavanja i pažnje bio primljen i razgovarao preko sat vremena sa predsjednikom Rusije Vladimirom Putinom.

 Dodik o Putinu i posjeti Bjelorusiji Izvor: Borislav Zdrinja/Srna

“Nastavljamo da sarađujemo. Rusija je prošle godine bila najveći investitor u BiH, a spremna je da nastavi sa isporukom gasa po postojećim okolnostima”, istakao je.

Dodik je kazao kako Rusija ima pozitivan stav prema miru i stabilnosti u BiH i regionu.

“Nema nijedan zahtjev sa ruske strane prema nama da nešto činimo ili izvršavamo. Poštujemo što se oni ne miješaju u unutrašnje stvari u RS i BiH i što su svjedoci Dejtonskog sporazuma”, rekao je Dodik.

Dodik je prenio Putinove ocjene da je nedopustivo da se “neizabrani stranac” miješa u unutrašnje stvari u BiH.

Najavio je da će u narednih 60 dana RS posjetiti kompaniji iz Tatarstana (Kazanj) koja se bavi naftom, plinomi kaučukom, kako bi vidjeli načine i mogućnosti da ovdje ulažu.

Govoreći o posjeti Bjelorusiji, sastanku sa rukovodstvom te zemlje, predsjednikom i premijerom, Dodik je rekao da RS tamo ima prijatelje.

Naveo je da je 21 osoba iz RS, od čega troje djece, imalo transplantacije u Minsku, zahvaljujući dobroj saradnji koju je održao ministar zdravlja RS Alen Šeranić. Najavljen je i dolazak stručnjaka iz Bjelorusije u RS.

"U Bjelorusiji imamo prijatelje. To nije zemlja koja je okružena bodljikavom žicom ili betonom, niti je njihov predsjednik negativac. Mogli smo da čujemo važna iskustva u vođenju zemlje u teškim okolnostima", kazao je Dodik.

Dodik je najavio kupovinu deset modernih ekoloških autobusa iz Bjelorusije za deset gradova u RS. Istakao je kako će se koristiti u gradovima u RS za besplatan prevoz đaka, studenata, a jedan od njih će u Banjaluci voziti iz centra grada prema UKC na Paprikovcu kako bi se rasteretio saobraćaj na toj relaciji.

Dodik je “misteriozno” izjavio da je “veoma zadovoljan i nekim stvarima o kojima ovdje ne može da govori ali će biti poznato za mjesec dana”.

(MONDO)

Možda će vas zanimati

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE