• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Sahranjen Marko Ašanin

Direktor Zavoda za udžbenike i nastavna sredstva Republike Srpske Marko Ašanin danas je sahranjen na groblju Miljevići u Istočnom Sarajevu.

 Sahranjen Marko Ašanin Izvor: MONDO

Od čovjeka koji je radi svojih izuzetnih ljudskih kvaliteta i menadžerskih sposobnosti bio izuzetno cijenjen u Istočnom Sarajevu i Republici Srpskoj, osim rodbine, oprostili su se brojni prijatelji, poslovni partneri i kolege iz različitih političkih partija.

Marko Ašanin biće upamćen kao čovjek velikog znanja, odmjerene riječi i odlučne akcije. Svoju veličinu posebno je iskazao kroz brigu za porodicu i privrženost zaposlenim u instituciji u kojoj je radio.

Iako je bio osnivač Opštinskog odbora SNSD-a u Istočnom Novom Sarajevu, Ašanin nikada nije dijelio ljude po stranačkoj pripadnosti i uvijek se borio za prosperitet ove lokalne zajednice i grada Istočno Sarajevo.

Na komemorativnom skupu, koji je održan u prijepodnevnim časovima, o Marku Ašaninu govorili su predsjednik Nadzornog odbora Zavoda Slaviša Kovačević, načelnik opštine Istočno Novo Sarajevo Gojko Drašković i direktor Republičke uprave civilne zaštite RS Milimir Doder.

Tom prilikom pročitan je i telegram saučešća koji je povodom Ašaninove smrti porodici i zaposlenim u Zavodu uputio član Predsjedništva BiH Nebojša Radmanović.

Direktor Zavoda za udžbenike i nastavna sredstva Republike Srpske Marko Ašanin preminuo je juče nakon duge i teške bolesti u 56. godini života.

Rođen je 27. oktobra 1955. godine u Prijepolju. Pravni fakultet završio je 1978. godine u Sarajevu, a od 1983. godine član je Advokatske komore BiH, čime je nastavio porodičnu advokatsku tradiciju.

Bio je član Izvršnog odbora opštine Novo Sarajevo, obavljao funkciju ministra civilnih poslova i komunikacija BiH, te generalnog direktora JMP "Elektroprivrede RS".

Od 28. juna 2007. godine vršio je funkciju direktora JP Zavod za udžbenike i nastavna sredstva Republike Srpske.

Iza Ašanina su ostali supruga Snježana i sinovi Nikola, Vladimir i Aleksandar.

(Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE