• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Počeo sastanak lidera u Sarajevu

Sastanak lidera šest stranaka koje čine kolegijume oba doma Parlamentarne skupštine BiH počeo je u zgradi institucija BiH u Sarajevu.

 Počeo sastanak lidera u Sarajevu Izvor: MONDO

Domaćin sastanka je predsjednik HDZ 1990. Božo Ljubić, a sastanku prisustvuju predsjednici SNSD-a Milorad Dodik, SDS-a Mladen Bosić, HDZ-a BiH Dragan Čović, SDA Sulejman Tihić i SDP-a Zlatko Lagumdžija.

Na početku sastanku prisustvovaće i direktor Evropske komisije za proširenje Stefano Sanino i specijalni pedstavnik i šef delegacije EU u BiH Peter Sorensen. Neposredno prije sastanak Dodik se susreo sa Saninom.

Predsjednik HDZ-a 1990 Božo Ljubić, koji je domaćin sastanka, izjavio je Srni da javnost u BiH, ali i zvanični Brisel, očekuju da stranački lideri danas postignu dogovor o uspostavljanju Savjeta ministara BiH, usvajanju zakona iz evropskog paketa i rješavanje pitanja nepokretne vojne imenovine koja je uslov za Akcioni plan za članstvo u NATO.

Sastanak se održava u kabinetu zamjenika predsjedavajućeg Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH Bože Ljubića, koji je i lider HDZ 1990. Sastanak će biti zatvoren za javnost. Lideri političkih stranaka daće izjave za medije u sali za pres konferencije nakon sastanka.

(Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE