• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Dodik: Srpska uspješna u odbrani svojih vrijednosti

Predsjednik RS Milorad Dodik izjavio je da je Srpska 16 godina od potpisivanja Dejtonskog sporazuma, uspješna u pogledu odbrane svojih vrijednosti.

 Dodik: Srpska uspješna u odbrani svojih vrijednosti Izvor: MONDO

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je da je Srpska danas, 16 godina od potpisivanja Dejtonskog sporazuma, uspješna u pogledu odbrane svojih vrijednosti i da će uporno braniti svoju autonomiju i tražiti da se vrate sve vrijednosti izvornog Dejtona.

"Pokazali smo da smo spremni i sposobni da branimo našu autonomiju i naše vrijednosti i danas na šesnaestogodišnjicu od potpisivanja Dejtonskog sporazuma treba reći da je naš koncept da Srpska bude što samostalniji u BiH i da se vrate naša prava", rekao je Dodik Srni.

Ta borba, kaže predsjednik Dodik, nije lagana, ali pred nama su godine u kojima ćemo tražiti da se Srpskoj vrate sve vrijednosti izvornog Dejtona.

On je istakao da dejtonska BiH može da bude funkcionalna samo ako se primijeni izvorni Dejton, navodeći da se BiH pokazala kao loš okvir za sve kada je počeo da se modelira takozvani dejtonski okvir i balans.

"Zato danas imamo to što imamo. BiH je pacijent koji živi na vazduhu međunarodnog faktora. U BiH imao malo stvari koje su kohezione, te činjenice se mogu vidjeti svugdje, ali RS svoju autonomiju i samoodrživost pokazuje na gotovo svim mogućim pitanjima", rekao je Dodik.

Predsjednik RS je naglasio da je Dejtonski sporazum verifikovao međunarodni kapacitet RS, koja sutra sa pravom proslavalja 16. godina od potpisivanja ovog sporazuma.

"Nesumnjivo je da je Dejtonski sporazum jedan od najuspješnijih ugovora u novijoj političkoj istoriji", rekao je Dodik i dodao da bi danas bilo veoma teško održati BiH, čak i pod prisilom međunarodne zajednice, da nema Dejtonskog sporazuma.

Dodik je rekao da je pogrešno tumačenje da je Dejton sam po sebi uspostavio mir, ističući da je ovaj sporazum uspostavio mir zato što je napravio unutrašnju oraganizaciju koja je zadovoljava i danas zadovoljava sve.

(Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE