• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Dejton omogućio postojanje Srpske

Šef Predstavništva RS u Briselu Mario Đuragić izjavio je da Dejtonski sporazum nije samo zaustavio rat, već je omogućio postojanje Republike Srpske.

 Dejton omogućio postojanje Srpske Izvor: MONDO

"Dejtonski sporazum je ujedno dao šansu BiH da egzistira u okviru kojeg je njenim narodima omogućeno da koegzistiraju na bazi ravnopravnosti i konsenzusa, stoga je važno da vrijednosti Dejtonskog sporazuma budu očuvane", naglasio je Đuragić.

On je podsjetio da Predstavništvo RS u Briselu, povodom obilježavanja 16. godišnjice potpisivanja Dejtonskog sporazuma, organizuje večeras u 18.00 časova svečani prijem, kojem će prisustvovati i ministar za ekonomske odnose i regionalnu saradnju Republike Srpske Željka Cvijanović.

"Svečani prijem je samo prilika da podsjetimo naše partnere, sagovornike i prijatelje dejtonske BiH iz evropskih regija, evropskih institucija, misija i ambasada različitih država na taj važan dan u najnovijoj istoriji BiH. Zadovoljni smo činjenicom da su mnogi naši partneri u Briselu upisali ovaj dan u svoje kalendare i što su spremni da zajedno sa Predstavništvom RS u Briselu ukažu na važnost ovog datuma i zajedno ga obilježe", istakao je Đuragić.

(Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE