• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Glavašu uručena optužnica srpskih vlasti

Branimir Glavaš primio je u zatvoru u Mostaru optužnicu koju su uputile vlasti Srbije, koje ga terete za ratne zločine počinjene u Hrvatskoj.

 Glavašu uručena optužnica srpskih vlasti Izvor: MONDO

"Glavašu je uručena optužnica iz Srbije, koja je proslijeđena posredstvom ministarstva pravosuđa BiH", objavio je zatvor u Mostaru.

Ministarstvo pravosuđa BiH objasnilo je da Glavaš, pošto je državljanin BiH, ne može biti izručen, ali da Srbija ima mogućnost da ustupi slučaj pravosuđu BiH.

Optužnica tereti Glavaša, koji je bio komandant hrvatskih snaga u Osijeku, za zločine počinjene 1990. godine nad 19 pripadnika srpske nacionalnosti s područja Vukovara.

Istragu o tim zločinima vodilo je Vojno tužilaštvo JNA, a optužnica je poslata na 44 adrese u Hrvatskoj.

Prema izvještajima medija u BiH, na istoj optužnici nalaze se hrvatski generali Vladimir Šeks, Ivan Vekić, Tomislav Merčep.

Kako je danas objasnilo ministarstvo pravosuđa BiH, uručena optužnica najprije treba da stupi na snagu, a postupak će potom zavisiti od optuženog, odnosno od daljih poteza Srbije, prenijela je Hina.

"Optuženi ima mogućnost da se izjasni o optužnici, putem međunarodne pravne pomoći, odnosno naših pravosudnih tijela", izjavila je u Mostaru predstavnica za štampu ministarstva pravosuđa BiH Marina Bakić.

Glavašev advokat u BiH Nikica Gržić ranije je rekao da ne vjeruje da će srpske vlasti ustupiti slučaj sudu u BiH jer, kako je primijetio, to dosad nisu učinili ni u jednom slučaju.

Glavaš u Mostaru služi osmogodišnju zatvorsku kaznu na koju je osuđen u Hrvatskoj zbog ratnih zločina nad srpskim civilima u Osijeku, na početku rata.

(Tanjug)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE