• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Zahtjev za ekstradiciju Paravinje

Ministarstvo pravde BiH proslijedilo je Hrvatskoj zahtjev Okružnog suda u Istočnom Sarajevu za vraćanje Dragana Paravinje iz Hrvatske u BiH.

 Zahtjev za ekstradiciju Paravinje Izvor: MONDO

Portparol ministarstva Marina Bakić izjavila je da će Paravinja biti vraćen najdalje do 22. decembra, kada je zakazano ročište pred Osnovnim sudom na Sokocu, gdje je zbog silovanja osuđen na dvije godine i deset mjeseci zatvora.

"Riječ o unaprijed dogovorenoj proceduri, jer je Dragan Paravinja privremeno izručen radi provođenja postupka u Hrvatskoj, a uslov za izručenje bilo je njegovo vraćanje u BiH po zahtjevu bilo kog suda u BiH pred kojim se vodi postupak", naglasila je Bakićeva.

Ona je dodala da će, nakon što bude vraćen u BiH, Paravinjina dalja sudbina zavisiti od daljeg toka sudskih postupaka u dvije države, a prije svega od činjenice da li će optužnica u Hrvatskoj biti potvrđena.

Na zakazanom ročištu 22. decembra raspravljaće se o žalbama odbrane i tužilaštva na presudu Osnovnog suda na Sokocu, kojom je Paravinja u julu osuđen na dvije godine i deset mjeseci zatvora. Nakon izricanja presude, pravosudni organi BiH privremeno su izručile Paravinju Hrvatskoj kako bi se tamo okončala istraga o okolnostima nestanka Antonije Bilić iz Drniša.

Dragan Paravinja optužen je u Hrvatskoj za ubistvo i dva pokušaja silovanja. Županijsko pravobranilaštvo u Šibeniku je nakon višemjesečne istrage ove sedmice optužilo Paravinju za ubistvo Antonije Bilić i produžilo pritvor za još dva mjeseca. Paravinju traži i Srbija, gdje je zbog silovanja i pokušaja silovanja pravosnažno osuđen na četiri i po godine zatvora.

(Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE