• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Nestašica zakona u Parlamentu BiH

Predstavnički dom Parlamentarene skupštine BiH na sjednici koja je počela u Sarajevu neće razmotriti nijedan zakonski prijedlog.

 Nestašica zakona u Parlamentu BiH Izvor: MONDO

Na dnevnom redu su izvještaj o nastojanju za postizanje saglasnosti o prijedlogu okvirnog zakona o uspostavljanju zbirnog zajedničkog registra nevladinih organizacija u BiH, zatim izvještaji o izvršenju Budžeta BiH za 2010. godinu, kao i o reviziji tog izvještaja.

Pred poslanicima će se naći izvještaj o provođenju Strategije prevencije i borbe protiv nasilja u porodici za BiH za period od 2009. do 2011. godine te pregled realizacije aktivnosti iz Akcionog plana za realizaciju prioriteta iz dokumenta Evropsko partnerstvo sa BiH za prvih šest mjeseci ove godine.

Ranije najavljeno razmatranje prijedloga zakona o izmjenama i dopunama Zakona o prebivalištu i boravištu državljana BiH, Zakona o državnoj službi u institucijama BiH te Zakona o ličnoj karti državljana BiH, kao i Prijedloga zakona o zabrani negiranja, minimiziranja, opravdavanja ili odobravanja holokausta, zločina genocida i zločina protiv čovječnosti izostaće, jer ovi zakonski prijedlozi još nisu razmotreni u nadležnim komisijama.

(Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE