• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Zaštićeni svjedok na suđenju Karadžiću

Suđenje nekadašnjem predsjedniku RS Radovanu Karadžiću u Haškom tribunalu biće nastavljeno danas saslušanjem zaštićenog svjedoka.

 Zaštićeni svjedok na suđenju Karadžiću Izvor: MONDO

Nakon što Karadžić završi unakrsno isptivanje KDZ-039, na klupi za svjedoke naći će se nekoliko holandskih oficira, nekadašnjih pripadnika snaga Unprofora u BiH, te forenzički vještak Hoze Pablo Barajbar.

Karadžića optužnica u dvije tačke tereti za genocid, a u devet tačaka za zločin protiv čovječnosti i kršenja zakona i običaja ratovanja u toku sukoba u BiH 1992-95. godine.

U Tribunalu će sutra početi suđenje nekadašnjem oficiru za bezbjednost i obavještajne poslove pri Glavnom štabu Vojske RS Dragomiru Pećancu u postupku zbog nepoštivanja suda.

Pećanac je optužen jer nije postupio po obavezujućem nalogu suda, prema kojem je trebalo da svjedoči u predmetu protiv generala Zdravka Tolimira. Na ponovljenom prvom stupanju pred sud Pećanac se izjasnio da nije kriv.

Danas će biti nastavljen i glavni pretres na suđenju nekadašnjim šefovima Državne bezbjednosti MUP-a Srbije Jovici Stanišiću i Franku Simatoviću, po optužnici za zločine koje su u BiH i Hrvatskoj počinile policijske i paravojne jednice pod njihovom kontrolom.

Dokazni postupak nastavlja Stanišićeva odbrana.

(Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE