• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Dragan Savić štrajkom glađu do istine

Bivši predsjednik Sindikalne organizacije Fabrike glinice "Birač" iz Zvornika Dragan Savić stupio je danas u štrajk glađu "do istine".

 Dragan Savić štrajkom glađu do istine Izvor: MONDO

Savić je rekao novinarima da će štrajkovati glađu sve dok se ne utvrdi istina o sindikalnom organizovanju radnika Fabrike glinice "Birač" od 25. februara 2005. do danas.

On je naveo da je od 2002. do 2005. godine profesionalno obavljao funkciju predsjednika Sindikalne organizacije "Birča", istakavši da je problem nastao 2004. godine kada je, kako je rekao, "počeo da štiti interese radnika".

"Otkazan mi je ugovor o radu u Fabrici 25. novembra 2005. godine, sa retroaktivnim dejstvom od 19. jula 2005. godine, zato što nisam bio podoban za saradnju", rekao je Savić i dodao da ne radi već šest godina.

On je naglasio da je tužio Fabriku glinice, smatrajući da niko nije imao pravo da mu prekine ugovor o radu, jer ga štiti Zakon o radu i Opšti kolektivni ugovor.

Savić je rekao da je o početku štrajka informisao Savez sindikata Republike Srpske u čijem sastavu djeluje Sindikalna organizacija Fabrike glinice "Birač".

(Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE