• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Veju li, veju pahulje

Prvo su Banjaluku zavejale pahulje snijega, a potom se preselile u Sarajevo.

 Veju li, veju pahulje  Izvor: MONDO

Za samo sat vremena grad Banjaluka je u ponedeljak uveče bio zavejan u bijelo. Zimskim čarolijama najviše se raduje najmlađa populacija, a u nekim naseljima grudvanje je već počelo.

Prema najavama meteorologa, utorak bi u BiH trebao da bude veoma hladan. Prve snježne padavine, koje su tokom noći zahvatile zapadne krajeve Republike Srpske, romanijsku regiju i više predjele u Hercegovini, otežavaju i usporavaju odvijanje saobraćaja, ali su svi putni pravci prohodni, a kolovozi većim dijelom mokri i klizavi, saopšteno je iz Auto-moto saveza.

Dežurne ekipe zimskih službi su na terenu i izvršile su čišćenje i preventivno posipanje, a zasnježenih kolovoza ima u višim predjelima i preko planinskih prevoja Rogoja, Romanije, Jahorine, Han Pogleda i Čemernog, gdje se savjetuje oprez pri vožnji, uz obavezno posjedovanje zimske opreme, a za teretna vozila sa prikolicom i šlepere uopotreba lanaca.

Na dionici puta Šešlije - Johovac, zbog kolotraga, moguća je pojava vode pa se vozačima savjetuje opreznija vožnja. Na dionici Banjaluka - Klašnice vozači se upozoravaju da voze pažljivo, jer je na dijelu nadvožnjaka "Zalužani", zbog radova, kolovoz sužen i saobraća se naizmjenično.

Zbog snijega koji je padao tokom noći ili još pada, otežano je i usporeno saobraćanje na većini putnih pravaca u Federaciji BiH, pa se apeluje na vozače da voze maksimalno oprezno i da vožnju prilagode trenutnim uslovima i stanju na putevima.Posebno se upozorava na dionice preko planinskih prevoja, gdje snijega na kolovozu ima od dva do pet centimetara - Bosanski Petrovac-Drvar, Ključ-Bosanski Petrovac, Kupres-Livno-Tomislavgrad, Glamoč-Mlinište, Tuzla-Bijeljina i Sarajevo-Tuzla.

Pogledajte FOTO GALERIJU

(MONDO, foto:Erna Saljević)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE