• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Dodik sa Ivanovim u Skoplju

Predsjednik RS Dodik na sastanku u Skoplju informisao je predsjednika Makedonije Ivanova o aktuelnom političkom i ekonomskom stanju u Republici Srpskoj i BiH

 Dodik sa Ivanovim u Skoplju Izvor: MONDO

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik i makedonski predsjednik Đorđe Ivanov smatraju da akcenat u razvoju odnosa između Srpske i Makedonije treba staviti na ekonomsku saradnju i trgovinsku razmjenu, javio je izvještač Srne.

Predsjednik Dodik na sastanku u Skoplju informisao je Ivanova o aktuelnom političkom i ekonomskom stanju u Republici Srpskoj i BiH, sa posebnim akcentom na ključne izazove sa kojima se BiH suočava u ovom trenutku.

Makedonski predsjednik pozdravio je dogovor o formiranju Savjeta ministara BiH.

Ivanov je naglasio da je, uprkos značajnom napretku postignutom u proteklim godinama, regionu neophodna jasna perspektiva u započetim integracionim procesima.

Makedonski predsjednik poručio je da zemlje regiona treba da nastave put smanjenja prepreka u međusobnoj trgovini, dalje političko približavanje i saradnju, pri čemu evroatlantske integracije nude najbolju institucionalnu formu.

Dodik će danas, u nastavku posjete Skoplju, razgovarati sa makedonskim premijerom Nikolom Gruevskim, a potom će se obratiti na Svetosavskoj akademiji, kojoj će prisustvovati i predsjednik Skupštine Srbije Slavica Đukić Dejanović i druge zvanice.

Na svečanosti, koja će početi u 19.00 časova u zgradi Makedonske opere i baleta, govoriće i makedonski predsjednik Đorđe Ivanov, koji je i pokrovitelj obilježavanja Dana srpske zajednice u Makedoniji, sapšteno je iz kabineta predsjednika Ivanova. Besjedu o Svetom Savi kazivaće poznati srpski dramaturg i režiser Siniša Kovačević.

Dodik i Dejanovićeva borave u Skoplju na poziv Demokratske partije Srba u Makedoniji.

Za srpsku zajednicu u Makedoniji danas je nacionalni praznik - Dan Svetog Save, koji je, prema Zakonu o praznicima, neradni dan. Gruevski je pripadnicima srpske zajednice u Makedoniji uputio čestitku u kojoj se naglašava da makedonska Vlada aktivno radi na obilježavanju kulturnog, etničkog, jezičkog i vjerskog identiteta svih zajednica u zemlji.

(Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE