• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Studenti u pohodu na Bjelašnicu

Mondo je zabilježio nekoliko simpatičnih padova pri sankanju i grudvanju, a nije zaobišao ni šaljive ledene figure koje su mamile osmijehe.

 Studenti u pohodu na Bjelašnicu Izvor: MONDO

Studentski parlament Univerziteta u Sarajevu u saradnji sa matičnim asocijacijama studenata sa fakulteta i akademija UNSA, organizovao je danas studentski pohod na Bjelašnicu .

Ovaj projekat koji je planinsku ljepoticu okitio sa čak 1500 studenata, plod je saradnje SPUS-a i javnog preduzeća ZOI'84, koji je omogućio da ski karte budu besplatne za sve studente učesnike ovog pohoda.

Dan je bio sunčan i veoma pogodan za razne aktivnosti na snijegu, pa je tako organizovana besplatna škola skijanja u realizaciji studenata FASTO-a, obezbijeđen popust na iznajmljivanje SKI opreme, koji je umjesto 15,00 KM iznosio 10,00 KM u paketu sa besplatnom kartom za skijanje.

Pored tih povoljnosti, organizovana su razna takmičenja između prijavljenih fakultetskih ekipa poput takmičenja u sankanju, pravljenju zimskih figura, fudbalu na snijegu, grudvanju.

Takmičenja su bila više zabavnog karaktera, ali za najbolje bile osigurane i raznolike nagrade.

Mondo je zabilježio nekoliko simpatičnih padova pri sankanju i grudvanju, a nije zaobišao ni šaljive ledene figure koje su mamile osmijehe. Pogledajte fotogaleriju!

Zagarantovano dobra atmosfera bila je i pored DJ-a koji je uz Red Bull i dobru muziku zagrijavao studente pred velike runde grudvanja.

Prema riječima Emira Muhamedagića, na Bjelašnici je proteklo sve u najboljem redu, a studenti su, kako je bilo najavljeno i obećano, uživali u svim čarima planine i dobro se proveli uz raznovrsno pripremljen program.

Sve gore nabrojano studenti su dobili za simboličnu kotizaciju od 6 KM.

Sledeći studentski pohod očekuje se 29.februara a ide se u Prag. Lijepo je biti student, zar ne?

(Erna Saljević, MONDO)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE