• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Za BiH 101 milion evra

Ministar Safet Halilović izjavio je da će BiH pripasti 101 milion evra na Donatorskoj konferenciji za rješavanje problema raseljenih lica u regionu.

 Za BiH 101 milion evra Izvor: MONDO

Ministar za ljudska prava i izbjeglice BiH Safet Halilović izjavio je da će BiH pripasti 101 milion evra od obećanih oko 500 miliona evra, koliko će za region biti obezbijeđeno na Donatorskoj konferenciji za rješavanje problema raseljenih lica u regionu, koja će biti održana 24. aprila u Sarajevu.

Halilović je nakon razgovora sa turskim ambasadorom u BiH Ahmetom Jildizom rekao da će tim sredstvima u potpunosti biti riješeno pitanje raseljeništva između četiri zemlje regiona, dodajući da će, što se BiH tiče, stambeno biti zbrinuto 5 400 porodica, odnosno 14 000 izbjeglih i raseljenih osoba.

Jildzi je istakao da Turska podržava održavanje Donatorske konferencije za rješavanje pitanja raseljeništva u regionu, saopšteno je iz Ministarstva za ljudska prava i izbjeglice BiH

"Delegacija Republike Turske će i na predonatorskoj konferenciji u Ženevi 31. januara 2012. godine podržati regionalni projekat rješavanja pitanja raseljeništva između BiH, Srbije, Hrvatske i Crne Gore, ali i jasno kazati da je potrebno snažnije angažovanje međunarodne zajednice u provođenju Aneksa 7 Dejtonskog sporazuma i usvojene Strategije", rekao je turski ambasador u BiH.

Sagovornici su se saglasili da će sredstvima dobijenim na Donatorskoj konferenciji biti riješen tek mali dio izbjegličko-raseljeničkog problema u BiH, te ponovili da je neophodan veći zamah i domaćih i međunarodnih institucija i organizacija kako bi u potpunosti bila provedena Revidirana strategija za provođenje Aneksa 7 Dejtonskog sporazuma.

(Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE