• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Policija provjerava navode o vehabijama u Kozari

Policija RS obaviće provjere u selima na području banjalučke regije gdje su uočene vehabije.

 Policija provjerava navode o vehabijama u Kozari Izvor: MONDO

Moguće je da će biti povećan i nivo bezbjednosti oko imanja predsjednika RS Milorada Dodika, najavljuje načelnik CJB Banjaluka Darko Ćulum.

"Blic" danas piše da su mještani sela Kozara i Bakinaca uvjereni da su tokom januara vidjeli vehabije koje žele kupiti kuće i imanja u ovom kraju.

Iz katoličkog naselja Kozara, gdje su mnoge kuće puste i devastirane, kao na dlanu se vidi pola RS, BiH i Hrvatske. Do ovog sela vode strmi planinski putevi, sada okovani snijegom i ledom. Radomir i Ratomir Todorović navode kako se iz tog mjesta vide planine Kozara, Vlašić i Motajica, putevi, rijeke, jezera... Oni dodaju da do imanja predsjednika Dodika "moguće dobaciti kamenom".

Mirko Agatić, vlasnik preduzeća "Iver" u Okučanima, ispričao je da su vehabije njemu i Slavku Dizdaru nudile pravo bogatstvo za kuće i imanja u selu Kozara, te poručuje da njegovo imanje nije na prodaju.

Mara Jurkić, koja se vratila prije pet godina, kaže da zna za posjete vehabija njenom selu i ističe da je taj kraj uglavnom zapušten, a vlasnici imanja uglavnom u Hrvatskoj, Austriji i Nemačkoj.

Ostoja Todorović iz Bakinaca potvrđuje da mještani vjeruju da vehabije namjeravaju da nasele Kozaru, jer je to izolovano selo, teško dostupno, navodeći da je "kao ptičje gnezdo iz kojeg se sve vidi".

Predsjednik Dodik kaže da je zabrinjavajuće što vehabije u direktnom kontaktu vrše pritisak na te ljude da prodaju svoja imanja i dodaje da mještani treba da budu veoma oprezni da dobro razmisle u šta se upuštaju, ako bi prihvatili visoke novčane ponude za otkup njihovih imanja. Dodik je rekao da se osjeća bezbjedno i da vjeruje da će policija RS dobro istražiti ove slučajeve.

Prema mišljenju pravnih eksperata, vlasnicima zemljišta niko ne može da zabrani prodaju imanja, a da ne povrijedi njihovo pravo da raspolažu svojom imovinom, koje se smatra neprikosnovenim, navodi "Blic".

(Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE