• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Vlajki: RS i Hrvatska da sklope paralelne veze

Republika Srpska i Hrvatska zbog opasnosti od islamskog bloka na Balkanu hitno moraju stvoriti specijalne i paralelne veze.

 Vlajki: RS i Hrvatska da sklope paralelne veze Izvor: MONDO

Potrebno je i da riješe pitanje izbjeglica i formiraju ekonomsko-politički blok sa Srbijom, smatra potpredsjednik Republike Srpske Emil Vlajki.

U zadnjih 20 godina zbivaju se fundamentalni procesi na području cijele bivše Jugoslavije, a u BiH je u ekspanziji politički islam na štetu hrišćanskih naroda Hrvata i Srba, saopšteno je iz Vlajkijevog kabineta.

Vlajki tvrdi da su osnove za islamizaciju, koje će se vremenom u potpunosti ostvariti na Balkanu, već gotova stvar i da će nastati kompaktan islamski blok u koji će ući Turska, Albanija, Kosovo, pola Makedonije, dio Crne Gore, Sandžak i veći dio Federacije BiH.

Prema njegovom mišljenju, sadašnji gospodari svijeta su to odavno isplanirali skupa sa "arapskim proljećem", gdje su mnogi laički režimi postali islamizirani i na njih se oslanja postojeći islamistički blok u FBiH što polako, ali sigurno vodi zemlju u podjelu.

"Što prije budu došli do mudrosti da u ovim krucijalnim, odlučujućim trenucima moraju prevladati svoje bolne povijesne kontroverze, lakše i prije će spasiti Hrvate u centralnoj Bosni i zadržati taj dio teritorija kao hrvatski", ističe potpredsjednik Srpske.

On je podsjetio da su se prilikom nedavne diskusije u Hrvatskom saboru o navedenom sadržaju sukobila dva suprotna mišljenja u kojima jedni smatraju da je sramotno to što dva HDZ u BiH sarađuju sa RS, dok su drugi tvrdili da je za Hrvate u BiH korisno da RS bude na njihovoj strani.

(Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE