• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Lažne ruske dozvole za 300 KM

Policija u Prnjavoru otkrila je veći broj falsifikovanih vozačkih dozvola Ruske Federacije, a protiv vlasnika je podneseno nekoliko izvještaja.

 Lažne ruske dozvole za 300 KM Izvor: MONDO

Posljednja falsifikovana vozačka dozvola otkrivena je u utorak, kada je u Policijsku stanicu Prnjavor došao mještanin Velike Ilove, kod Prnjavora, u namjeri da zamijeni falsifikovanu dozvolu za bh. vozačku dozvolu i to Odsjeku za upravno-pravne poslove.

Igor Šukalo, portparol CJB Banjaluka, izjavio je juče kako je provjerama i prikupljenim dokazima utvrđeno da se radi o falsifikovanoj ispravi, pišu "Nezavisne novine".

Nakon što je policija utvrdila krivično djelo, protiv mještanina Velike Ilove je podnesen izvještaj banjalučkom Okružnom tužilaštvu zbog falsifikovanja isprave.

Prema zvaničnoj statistici CJB Banjaluka, do danas je podneseno desetak izvještaja protiv vlasnika falsifikovanih vozačkih dozvola iz Ruske Federacije, a radi se o stanovnicima prnjavorske opštine.

Vozačke dozvole su otkrivene nakon što su ih vlasnici predali Agenciji za identifikaciona dokumenta, evidenciju i razmjenu podataka (IDDEEA) u namjeri da ih zamijene za bh. vozačke dozvole.

Policija uskoro treba da okonča višemjesečnu istragu kako bi utvrdila ko je odgovaran za to što prnjavorski vozači sve više imaju ovih falsifikovanih vozačkih dozvola Ruske Federacije.

Vozačke dozvole najvjerovatnije su falsifikovane u Rusiji, a potom prodate u Republici Srpskoj za mizerne novčane iznose, prenijeli su ranije pojedini banjalučki mediji.

Prema nezvaničnim saznanjima, nabavna cijena falsifikovanih ruskih dozvola kretala se od 150 maraka do 300.

(MONDO)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE