• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Akademci čistili prilaze banjalučkoj bolnici

Polaznici 16. klase Policijske akademije MUP-a RS, njih 25, danas su čistili snijeg oko objekta Univerzitetsko-kliničkog centra Banjaluka.

 Akademci čistili prilaze banjalučkoj bolnici Izvor: MONDO

Načelnik Uprave za policijsko obrazovanje MUP-a Srpske Mile Šikman rekao je da će polaznici akademije na ovaj način doprinijeti društvenoj zajednici.

"Odlučili smo se angažovati i našim skromnim kapacitetom pomoći lokalnoj zajednici u raščišćavanju snijega oko onih objekata gdje gradske službe ne mogu prioritetno da raščišćavaju snijeg", rekao je Šikman novinarima.

On je podsjetio da su u protekla tri dana očistili snijeg i omogućili prilaz ka nekoliko banjalučkih vrtića i Zavodu za fizikalnu medicinu i rehabitlitaciju "Dr Miroslav Zotović".

"I narednih dana, s obzirom da se očekuju padavine, bićemo na raspolaganju koliko možemo da sa polaznicima policijske akademije pomognemo i raščistimo snijeg", rekao je Šikman.

On je dodao da su ovo vanredne aktivnosti kadetima koji su do 13.00 časova na redovnoj obuci i nastavi, nakon čega se uključuju u ove aktivnosti.Šikman je istakao da i ove aktivnosti ulaze u ocjenu kadeta, jer kako kaže, policija služi građanima.

"Mi ih obučavamo i na ovom primjeru pokazujemo da treba da budu uvijek uz svoju zajednici i da pomognu, ne samo vršeći osnovne dužnosti, nego i stavljajući se na raspolaganje kada je to najpotrebnije", rekao je Šikman.

Direktor za medicinske poslove hirurških grana u UKC Banjaluka Zoran Aleksić zahvalio je polaznicima Policijske akademije na prijateljskom gestu, ističući da će sada biti obezbijeđen kvalitetniji prilaz centralnom medicinskom bloku, zgradama ginekologije i hirurgije, te Infektivnom odjeljenju.

(Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE