• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Probijen put preko Čemerna

Put prema Hercegovini preko prevoja Čemerno probijen je.

 Probijen put preko Čemerna Izvor: MONDO

Ovo je novinarima izjavio danas šef Tima Vlade Republike Srpske za koordinaciju i praćenje stanja u ugroženim opštinama Anton Kasipović.

"Dvije mašine za čišćenje snijega prošle su Čemerno i idu prema Gacku i Nevesinju, a po dvije mašine su ostale na Čemernu, u Kalinoviku, Dobrom Polju, Kasindolu i jedna u Trnovu", rekao je novinarima Kasipović nakon sjednice Tima.

Prema njegovim riječima, put od Mostara prema Nevesinju je prohodan, a trenutno se čisti druga traka.

On je istakao da se radi na osposobljavanju visokonaponskog dalekovoda od Mostara prema Nevesinju, te da bi taj problem trebalo da bude riješen večeras ili noćas.

Kasipović je naglasio da Helikopterski servis RS danas na području Hercegovine dostavlja pomoć u hrani i lijekovima, kao i da su dostavljeni odresci za penzije.

On je naveo da "Pošte Srpske" uredno funkcionišu, kao i željeznički saobraćaj, dok su u autobuskom saobraćaju zabilježena kašnjenja.

Kasipović je napomenuo da "Nestro petrol" nudi pomoć od 5 000 litara goriva za pet najugroženijih opština.

"Dobili smo pismo Boračke organizacije RS koja se nudi za pomoć tamo gdje je neophodna", dodao je Kasipović i ponovio da je pomoć od Vlade Srpske zatražio Livanjski kanton.

On je istakao da će Ministarstvo prosvjete i kulture RS na sutrašnjoj sjednici Vlade predložiti da nastava bude obustavljena u ponedjeljak 13. i utorak 14. februara, jer bi bilo rizično da se djeca vrate u škole.

Kasipović je naglasio da Vlada RS razmatra mogućnost da se struja subvencioniše socijalno ugorženim licima koja žive u opštinama pogođenim snježnim nevremenom.

Početak sutrašnje sjednice Vlade RS zakazan je za 9.30 časova.

Direktori "Niskogradnje", "Prijedorputeva" i "Mrkonjićputeva" Ljubo Ćubić, Mladen Milanović i Dragan Čorokalo, koji su prisustvovali sjednici Tima, istakli su da su mašine za čišćenje snijega poslali u istočni dio Srpske kako bi pomogli tom području, a ne da zarade novac i ostvare određenu dobit.

(Srna/MONDO)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE