• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Nevesinje: Stoka danima bez vode

Na farmi Planinskog dobra Nevesinje stanje je katastrofalno, jer već tri dana nema vode ni struje, a uginulo je 21 grlo krupnije stoke i više jagnjadi.

 Nevesinje: Stoka danima bez vode Izvor: MONDO

Ovo je Srni potvrdio Milorad Pikula, direktor ove farme.

"Stanje bi bilo i podnošljivo, jer smo uspjeli prethodnih dana da obezbijedimo određenu količinu hrane, ali već tri dana nema vode, pa je situacija još otežavajuća jer stoku ne smijemo puno ni da hranimo", rekao je Pikula i dodao da su zbog nestanka struje radnice prinuđene da ručno muzu više stotina krava.

Prema njegovim riječima, na farmu "Kovačica" u kojoj je 400 muznih krava jutros su dovezene dvije cisterne vode iz privatne čatrnje.

"Obezbijedili smo cisternu, ali nam je problem što nemamo gdje da je punimo tako da smo u bezizlaznoj situaciji ukoliko nam u što skorije vrijeme ne dođu struja i voda", rekao je Pikula.

On ističe da je do farme "Pomakovci", gdje se nalazi 250 junica i oko 400 ovaca, put još neprohodan, ali očekuju da bi do ponoći mogao biti raščišćen jer je stoka bez vode, dok zaliha hrane ima samo za jedan do dva dana.

"Na farmi `Sotilja` imamo svoje rezervoare sa vodom, a zaliha hrane ima za još dva dana", naveo je Pikula i dodao da na toj farmi imaju agregate pa oko 360 krava muzu mašinama.

Pikula ističe da je za katastrofalno stanje na farmama Planinskog dobra Nevesinje odgovoran ljudski faktor, te dodaje da nije adekvatno održavan put.

(Srna/MONDO)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE