• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Dostavljena pomoć u Nevesinje i Istočni Mostar

Helikopterima Oružanih snaga BiH danas su dostavljeni hrana i lijekovi opštinama Nevesinje i Istočni Mostar, te mjestima Brgule i Vlasetovica u opštini Vareš.

 Dostavljena pomoć u Nevesinje i Istočni Mostar Izvor: MONDO

Pripadnici Oružanih snaga BiH danas su dostavljali hranu na području Foča - Ustikolina u mjestima Fočanska Jabuka, Madlina i Božanovići i na području Goražda, a na čišćenju snijega angažovani su u bolnici Kasindo i u Banjaluci.

Najavljeni su i odobreni letovi helikoptera Oružanih snaga BiH za područje Konjica i Bileće, koji bi trebali da prevezu ljude i dostave hrane i lijekove za stanovništvo tog područja. Ovi helikopteri su u pripremi, ali njihov let za danas nije izvjestan.

Prioritet angažmana pripadnika Oružanih snaga BiH danas je bio na dostavi hrane i lijekova stanovništvu ugroženom od snježnog nevremena, deblokadi puteva i uklanjanju snijega sa saobraćajnica, saopšteno je iz Ministarstva odbrane BiH.

Bageri Oružanih snaga BiH juče su probili sniježne nanose na magistralnom putu Livno - Tomislavgrad i na putu Posušje - Tomislavgrad, a danas su angažovani na području Mostara, Sarajeva i Istočnog Sarajeva.

Dvije inžinjerijske mašine još rade na području Tomislavgrada, a terenska vozila Oružanih snaga BiH angažovana su na osposobljavanju dalekovoda u Bileći, te za prevoz bolesnika u Livnu.

Pripadnici Specijalne policijske jedinice Federalne uprave policije od ranih jutarnjih časova dostavljaju hranu i lijekove stanovnicima sela Lišovići i Deseci na području opštine Trnovo.

U selu Lišovići dostavljene su potrebne količine hrane i lijekova povratničkoj porodici Ivanović do čije kuće je put bio neprohodan zbog velikih snježnih nanosa, saopšteno je iz Federalne uprave policije.

Tim je krenuo ka selu Deseci gdje će dostaviti potrebne količine lijekova i hrane dvojici starijih muškaraca.

Stanovnici ovih sela javili su se nadležnim u opštini Trnovo koja je pomoć zatražila od Federalne uprave policije.

(Srna/MONDO)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE