• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Bakir Izetbegović povezan sa mafijom?

Sarajevski list "Avaz" nastavlja da objavljuje činjenice koje bošnjačkog člana Predsjedništva BiH Bakira Izetbegovića povezuju sa mafijom i ratnim zločinima u Federaciji.

 Bakir Izetbegović povezan sa mafijom? Izvor: MONDO

"Kobnih devedesetih upravo je Izetbegović njegovao sve veze s ljudima iz podzemlja koji su se stavili u službu SDA ili Armije RBiH. Paravojna veza držala se s Mušanom Topalovićem Cacom, koji je likvidirao brojne sarajevske Srbe, ali i Bošnjake", navodi se u tekstu pod naslovom "Kralj bošnjačkog podzemlja u predsjedničkoj fotelji".

Izetbegović se dovodi u vezu i sa ubistvom srpskog svata 1. marta 1992. godine u Sarajevu. On je, prema pisanju štampe, za ovo političko ubistvo koje se smatra uvodom u rat na prostorima BiH trebao da isplati milion maraka honorara sarajevskom kriminalcu Ramizu Delaliću Ćeli, koji je postao slavni muslimanski ratni komandanat.

Za srpski narod u BiH Topalović i Delalić su ratni zločinci odgovorni za masovna, zvjerska ubistva sarajevskih Srba.

List "Avaz" i njegov vlasnik, lider političke partije SBB Fahrudin Radončić, zahtijevaju da se kroz sudske procese utvrde nalogodavci za počinjene zločine i "političke leševe" u BiH, ukoliko se želi njen evropski put i demokratija.

Serija tekstova u štampi upućuje na zaključak da je jedan od nalogodavaca zločina i političkih ubistava sadašnji bošnjački član Predsjedništva BiH Bakir Izetbegović, sin ratnog lidera bosanskih muslimana Alije Izetbegovića.

(MONDO)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE