• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Snijeg usporava saobraćaj

Snijeg koji povremeno pada otežava i usporava saobraćaj na svim putevima u Republici Srpskoj i Federaciji BiH, saopšteno je iz AMS Srpske.

 Snijeg usporava saobraćaj Izvor: MONDO


Na autoputu Klašnice - Čatrnja kolovoz je zasnježen, a ima i mjestimične poledice. Slična situacija je i na dionici od Banjaluke prema Klašnicama.

Dionica magistralnog puta Nevesinje - Mostar je prohodna, a na dionici Gacko - Nevesinje saobraća se otežano, povremeno jednom trakom. U toku je proširivanje kolovoza. Nisu prohodni putni pravci Nevesinje - Berkovići preko prevoja Trusine i Kifino Selo - Ulog preko prevoja Morine. U toku je raščišćavanje na regionalnom putu Jažići -Ulog.

Na dionici magistralnog puta Gacko - Tjentište, preko prevoja Čemerno, te na dionicama regionalnih puteva Berkovići - Krivača i Ljubinje - Podsoje, saobraćaj je ponovo u prekidu. Sva raspoloživa mehanizacija je na terenu, ali niska temperatura i vjetar otežavaju rad.

Na dionicama magistralnih puteva Dobro Polje - Miljevina - Brod na Drini, učestala je pojava lavina i saobraća se djelimično jednom trakom. Na pravcu Tjentište - Foča i Foča - Dragočava saobraća se otežano, jednom kolovoznom trakom, samo za putnička vozila, dok je regionalni put Dragočava - Zavait neprohodan.

Neprohodni su regionalni putevi Bileća - Ljubinje, Jažići - Zelengora, Jelašica - Miljevina, Jažići - Klanci i Nevesinje - Luka.

Na regionalnom putu Triangla - Vraca, preko Trebevića saobraća se otežano, samo za putnička vozila, a kolovoz je sužen. Za teretna vozila sa prikolicom i šlepere preko Romanije obavezna je upotreba lanaca.

I na regionalnom putu Doboj - Stanari, kod tunela Ljeskove Vode, obavezna je upotreba lanaca za teretna vozila sa prikolicom i šlepere.

Za sav saobraćaj zatvoreni su regionalni pravci Drvar - Glamoč, Tomislavgrad - Prozor, Jablanica - Posušje.

Na putnom pravcu Bosanski Petrovac - Bihać - Granični prelaz Izačić zabranjen je saobraćaj teretnim vozilima iznad 7,5 tona ukupne mase.

Za saobraćaj su zatvoreni granični prelazi Deleuša, Klobuk i Hum. Na ostalim graničnim prelazima saobraća se bez dužih zastoja.

U BiH danas će biti oblačno i hladno vrijeme, povremeno sa slabim snijegom i najvišom dnevnom temperaturom od minus 10 do minus pet, na jugu do pet stepeni Celzijusovih.

Duvaće slab vjetar sjevernog i sjeverozapadnog smjera, a u Hercegovini slaba bura.

Temperatura vazduha u 7.00 časova: Drvar minus 19, Sokolac minus 17, Kupres minus 16, Ivan-sedlo minus 15, Bugojno i Livno minus 13, Sarajevo, Bihać, Sanski Most i Goražde minus 12, Banjaluka i Zenica minsu 11, Bjelašnica, Tuzla i Stolac minsu 10, Doboj i Gradačac minus devet, Bijeljina i Zvornik minus osam, Mostar, Trebinje i Čapljina minus pet i Neum minus četiri stepena Celzijusova.

Visina snijega u 7.00 časova: Bjelašnica 255 centimetara, Ivan-sedlo 168, Han Pijesak 125, Kupres 110, Sarajevo 86, Sokolac 82, Mostar 79, Bileća 64, Gradačac 62, Bugojno 58, Drvar 55, Mrkonjić Grad 53 centimetra.

(Srna/MONDO)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE