• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Obradović (SPS): Narodnjaci nam prete

Žarko Obradović izjavio je da ta stranka umesto odgovora na zahteve u pregovorima o formiranju vlade, od "narodnjačke koalicije" dobija pretnje.

 Obradović (SPS): Narodnjaci nam prete Izvor: MONDO

Zamenik predsednika SPS-a Žarko Obradović izjavio je da ta stranka umesto odgovora na zahteve o socijalnim pitanjima i penzijama u pregovorima o formiranju nove vlade, od "narodnjačke koalicije" dobija pretnje.

"Ne znam hoće li razgovori sa 'narodnjacima' krenuti sa mrtve tačke, ali iskreno, polako postajem skeptik jer ne dobijamo odgovore koje smo tražili, ali je zato u medijima krenula jedna vrsta kampanje protiv našeg predsednika Ivice Dačića", rekao je Obradović u intervjuu "Politici".
On je naglasio da se Dačiću "prikriveno preti, a to sigurno nije u prilog izgradnji dobrih odnosa. Naprotiv, za mene je to dokaz rušenja".

Upitan da li pod pretnjama misli na izjavu lidera NS Velimira Ilića o "aferi kofer", Obradović je odgovorio: "Onaj ko ima neke podatke o nekom krivičnom delu ne treba da preti, već da ode kod tužioca i da mu prenese svoja saznanja, pa tužilac neka reaguje".

"Ta priča 'ja ću da tražim formiranje anketnog odbora, pa ću da vidim šta će da bude', apsolutno nije prihvatljiva. Onaj ko misli da razgovara sa SPS ne može mu se tako obraćati", tvrdi Obradović.

"Ukoliko ima nešto protiv SPS ili misli da je neko iz naše partije nešto uradio neka se obrati pravosuđu umesto što se ponaša u stilu 'dok si sa mnom ja ću da ćutim, a ako nisi ja ću da progovorim'. Zato kažem da sam skpetik što se tiče ishoda razgovora s narodnjacima jer primećujem da se iz jedne uzdržanosti da se daju odgovori na naša pitanja, prelazi na vređanje", kazao je on.

Obradović je negirao da je njegova stranka imala neformalne razgovore sa DS-om oko formiranja nove Vlade Srbije.

"Ima strašnog medijskog pritiska, pa i slučajan susret dva funckionera iz različitih stranaka dobija značaj zvaničnih pregovora. Ništa ne tajimo, jasno smo rekli da nećemo razgovarati ni sa kim dok traju sadašnji pregovori", tvrdi funkcioner SPS-a.

(Tanjug/www.mtsmondo.com)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE