• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ahmetović za nezavisnu ekspertizu slučaja "Jašarević"

Ministar bezbjednosti BiH najavio da će zatražiti nezavisnu ekspertizu u vezi sa postupanjem bezbjednosnih agencija u slučaju "Jašarević"

 Ahmetović za nezavisnu ekspertizu slučaja "Jašarević" Izvor: MONDO

Ministar bezbjednosti BiH Sadik Ahmetović najavio je danas u Sarajevu da će zatražiti nezavisnu ekspertizu u vezi sa postupanjem bezbjednosnih agencija u slučaju teorističkog napada vehabije Mevlida Jašarevića na Ambasadu SAD u Sarajevu.

"Kao ministar imam pravo na to", rekao je Ahmetović na sjednici Zajedničke komisije za odbranu i bezbjednost BiH, na kojoj je razmotrena informacija Ministarstva bezbjednosti o Jašarevićevom napadu.

Prema njegovim riječima, nezavisna analiza eksperata iz oblasti bezbjednosti trebalo bi da definiše eventualne probleme u sistemu bezbjednosti i radu bezbjednosnih agencija u BiH.

Ahmetović je ocijenio da je u BiH potrebno dodatno unaprijediti policijske agencije i Obavještajno-bezbjednosnu agenciju (OBA) te bolje definisati zakonski okvir kada su u pitanju njihova saradnja i razmjena informacija.

Ministar bezbjednosti BiH zauzeo se za stvaranje zakonskog okvira na osnovu kojeg bi Direkcija za koordinaciju policijskih tijela, koja je sada zadužena za koordinaciju Granične policije i Sipe, bila zadužena i za koordinaciju entitskih i drugih policija u slučajevima krivičnog djela terorizma.

"Mislim da policija treba da koordinira policiju", rekao je Ahmetović i objasnio da bi u tom slučaju Ministarstvo bezbjednosti predlagalo zakonske okvire za rad policijskih agencija i eventualno im pružalo podršku da rade posao za koji su nadležne.

Ministar bezbjednosti BiH nije mogao reći koliko je potencijalnih terorista u BiH i kako se oni finansiraju.

"Imamo neke informacije, ali nemamo kvalitetan zakon protiv sprečavanja pranja novca i finansiranja terorističkih aktivnosti", rekao je Ahmetović.

Komisija za odbranu i bezbjednost Parlamentarne skupštine BiH danas je u Sarajevu drugi put vodila raspravu o Jašarevićevom terorističkom napadu na Ambasadu SAD 28. oktobra prošle godine, a rasprava će biti nastavljena i na narednoj sjednici.

(Srna/MONDO)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE