• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Muhamed Bakarević generalni direktor BHRT-a

Upravni odbor Radio-televizije BiH (BHRT) izabrao je Muhameda Bakarevića za generalnog direktora te medijske kuće.

 Muhamed Bakarević generalni direktor BHRT-a Izvor: MONDO

Bakarević, koji je od oktobra prošle godine obavljao funkciju v.d. generalnog direktora BHRT-a nakon smjene Mehmeda Agovića, na sjednici UO juče je izabran sa tri glasa za i jednim suzdržanim glasom Ahmeda Žilića, pišu Nezavisne novine.

Pojedini mediji objavili su informaciju da bi procedura izbora generalog direktora mogla biti osporena jer je Bakarević prisustvovao jednoj od prethodnih sjednica UO kada su otvarane koverte s prijavama.

"Nije uopće bilo sporno što je Bakarević prisustvovao sjednici Upravnog odbora BHRT-a. On je izašao sa sjednice kada je bilo otvaranje koverata", rekla je Marija Putica, član Upravnog odbora BHRT-a.

Osim izabranog Bakarevića, na konkurs se prijavilo još 13 kandidata i to: Milan Trivić, Nermin Durmo, Amir Zukić, Esad Cerović, Arif Mesihović, Maid Pračić, Meho Alić, Vedrana Tičić, Kenan Ikić, Marinko Brkić, Nino Ćorić, Goran Prodić i Saša Risović.

Osim izabranog Bakarevića, na konkurs se prijavilo još 13 kandidata

Raspisivanje konkursa i izbor generalnog direktora uslijedili su poslije treće smjene Agovića s te pozicije i niza sudskih procesa koji su zbog toga vođeni. Agović je u međuvremenu izabran za savjetnika ministra prometa i komunikacija BiH.

Putica je istakla da će vrlo brzo biti raspisani konkursi i za direktore BHT 1 i BH radija 1, a potom i novi konkurs za urednike programa. Trenutno Belmin Karamehmedović obavlja funckiju vršioca dužnosti direktora BHT 1, dok direktorici BH radija 1 Senadi Ćumurović ovaj mjesec ističe mandat.

"Za koji dan očekujemo da bi mogli biti raspisani natječaji za direktore i urednike", dodala je Putica.

Prošli je mjesec UO odlučio imenovanja na BHRT-u početi "od vrha", imenovanjem generalnog direktora, nakon što na konkursu za urednike programa, kako je tada pojašnjeno, nije bilo dovoljno prijavljenih pa je Bakarević kao v.d. generalnog direktora bio onemogućen da za svaku uredničku poziciju predloži po tri kandidata različite nacionalnosti, što je statutarna obveza.

Osim na rukovodećim pozicijama u BHRT-u, mandati su istekli i za troje od četvero članova Upravnog odbora, kojima je Parlamentarna skupština BiH produžila mandat do 31. marta.

(MONDO)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE