• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Pucnji na novu vijećnicu u Mostaru

Za sada nepoznate osobe pucale su prošle noći iz vatenog oružja u pravcu nove zgrade Gradskog veća u Mostaru.

 Pucnji na novu vijećnicu u Mostaru Izvor: MONDO

Na mjestu događaja je pronađeno pet čaura, pišoljskog kalibra.

Ova zgrada je juče svečano otvorena, ali bez predstavnika bošnjačke zajednice.

Počinioci su se, kako se navodi u saopštenju, potom udaljili u pravcu zgrade Opštinskog suda, izjavio je načelnik Policijske stanice Centar Hasan Lerić.

On je dodao da je patrolni policajac primijetio dvije osobe na mjestu odakle je pucano, te da je najvjerovatnije krupni muškarac kraće kose pucao na zgradu Gradskog veća.

"Na zgradi je primijećeno jedno oštećenje, no detaljnije informacije imaćemo nakon uviđaja koji je u toku", rekao je Lerić, prenijela je Fena.

Načelnik Policijske stanice Centar nije mogao da kaže koji su tačno motivi ovog djela, no pretpostavlja se da su usko povezani s podizanjem političkih tenzija oko otvaranja mostarske Gradske vijećnice.

Jučerašnjem otvaranju nisu prisustvovali predstavnici iz reda bošnjačkog naroda zbog, kako se navodi, očite provokacije postavljanjem stećka na kojem su šahovnica i krst.

Gradonačelnik Miosara Ljubo Bešlić, potpredsjednik Gradskog veća Mostara Danijel Vidović i Slađana Gotovac, izrazili su žaljenje zbog nedolaska Kluba Bošnjaka na otvaranje i svečanu sjednicu, dok muftija mostarski Seid Smajkić smatra postavljanje takvog spomenika još jednim vidom kontinuiranog provociranja i poigravanja sa Bošnjacima.

"Mislim da ovaj čin produbljuje jaz koji već postoji i ne vodi pomirenju, što mi znamo od početka, ali ova politika HDZ-a nikako da se zaustavi želeći konflikt širih razmjera. Jednostavno, provokacijama nema kraja", istakao je Smajkić.

(MONDO/agencije)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE