• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Zubac: Sve terorističke grupe biće razbijene

Direktor Agencije za istrage i zaštitu BiH Goran Zubac najavio je da će ova agencija sve resurse iskoristiti da se terorističke grupe i baze razbiju.

 Zubac: Sve terorističke grupe biće razbijene Izvor: MONDO

Prioritet u radu biće i borba protiv organizovanog kriminala, pranja novca i ratni zločini.

"Nedopustivo je da se u BiH tolerišu izjave kojima se osporava ustavni poredak ove zemlje. Više ništa neće biti isto poslije napada na američku ambasadu u Sarajevu. Protiv takvih se moraju boriti sve agencije koje se bave sprovođenjem zakona. Naš odgovor mora biti odlučan, čvrst i vidljiv", rekao je Zubac za "Glas Srpske".

Prema njegovim riječima, BiH sebi ne može da dozvoli "luksuz" da ima neke Gornje Maoče, jer su to crne tačke u ovoj zemlji.

Ističući da se sve što se dešava u Gornjoj Maoči i na cijelom prostoru BiH prati po saznanjima Obevještajno-bezbjednosne agencije, Zubac kaže da će onog momenta kada nivo sumnje bude takav da se može reagovati to biti učinjeno bez oklijevanja.

Zubac je naglasio da je borba protiv terorizma nezamisliva bez sprečavanja pranja novca i presijecanja kanala novca koji se usmjerava za terorističke aktivnosti, dodajući da Finansijsko-obavještajno odjeljenje Sipe treba ojačati i u njemu zaposliti eksperte koji mogu da odgovore zadatku.

Direktor Sipe smatra da kaznena politika u BiH za krivična djela terorizma mora biti daleko oštrija, jer država time pokazuje i dokazuje da li štiti određenje vrijednosti ili ne.

Zubac je najavio da će u narednom periodu prioritet biti borba protiv organizovanog kriminala, ukazujući da sa rastom ekonomske moći kriminalne grupe teže da utiču na ekonomski, javni, politički i svaki drugi život.

"Organizovane grupe imaju krakove u bezbjednosnim i političkim strukturama, a uspjeh u borbi protiv organizovanog kriminala zavisiće od raščišćavanja njihovih ljudi u bezbjednosnim strukturama i presjecanja tih krakova", rekao je Zubac.

(Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE