• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Sarajevo: Zašto je ASU bila tri dana bez struje?

Akademija scenskih umjetnosti tri dana nije bila mogućnosti obavljati osnovne funkcije visokoškolske ustanove, zbog isključene struje.

 Sarajevo: Zašto je ASU bila tri dana bez struje? Izvor: MONDO

"Poznato je da smo u zajedničkom posjedu sa Pedagoškim fakultetom u zgradi Obala Kulina bana 11 i dosad smo sporazumno rješavali pitanja troškova i zajedničkog održavanja. Način na koji je dekan Uzeir Bavčić postupio i pored molbi i upozorenja da to ne čini dok, razgovorom i sporazumom, ne riješimo pitanje samostalnog napajanja električnom energijom ukazuje na nemogućnost daljnjeg dijaloga, samovolju i neakademsko ponašanje", ističe se u saopštenju za javnost kolektiva Akademije scenskih umjetnosti.

Međutim, danas Akademija scenskih umjetnosti uspješno obavlja svoje funkcije tako što su sami dokupili kilovate električne energije, doznaje MONDO od zaposlenih ASU. Pokušali smo kontaktirati i dekana kako bismo pitali kako će se situacija dalje odvijati, ali do njega nismo uspjeli doći.

O ovom postupku dekana Pedagoškog fakulteta, Akademija scenskih umjetnosti izvijestila je Ministarstvo za obrazovanje, nauku i mlade Kantona Sarajevo i Univerzitet u Sarajevu.

(E.S./ MONDO)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE