• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Banjaluka: Sve učestalije krađe šahtova

Na području Banjaluke sve je izraženija krađa poklopaca sa šahtova i zaštitnih rešetaka sa slivnika oborinske kanalizacije.

 Banjaluka: Sve učestalije krađe šahtova Izvor: MONDO

Komunalni policajci su tokom redovnih kontrola samo u srijedu uočili da u četiri ulice nedostaje 14 slivnih rešetaka, koje su nesavjesni pojedinci otuđili.

Prema podacima Odjeljenja za komunalne i stambene poslove i poslove saobraćaja Administrativne službe Grada Banjaluka, u toku prošle godine izvršena je zamjena 263 rešetke na uličnim slivnicima, za šta je izdvojeno 87.819 KM.

Utrošeno je i 16.270 maraka za zamjenu 54 oštećena ili nestala poklopca sa kanalizacionih šahtova na asfaltnim i zelenim površinama, te izvršena zamjena 34,30 metara kanalizacione rešetke, za šta su izdvojena sredstva u iznosu od 7.889 KM.

"Podatak nadležnog Odjeljenja da se oko 80 odsto od navedenih zamjena, odnosno intervencija, odnosi na otuđenu opremu, govori o ozbiljnosti ovog problema. Posebno je ozbiljno što se dovodi u pitanje sigurnost građana prilikom kretanja na saobraćajnicama i drugim javnim površinama, gdje dolazi do ovih pojava", kažu u Administrativnoj službi.

Iz Administrativne službe apeluju na građane da čuvaju komunalnu infrastrukturu, a ukoliko vide oštećenja ili druge nepravilnosti da ih prijave nadležnom Odjeljenju za komunalne i stambene poslove i poslove saobraćaja na broj telefona 055 - 244 - 425. Nadležni gradski organ o svim krađama obavještava Centar javne bezbjednosti Banjaluka.

(Srna/MONDO)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE