• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Banjaluka: Nekoliko osoba zadobilo opekotine

Nekoliko osoba, koje su danas gasile požar na području Banjaluke, zadobile su opekotine prvog stepena.

 Banjaluka: Nekoliko osoba zadobilo opekotine Izvor: MONDO

Na području tog grada, od Josipovića do Gornje Piskavice, samo u dijelu Gornje Piskavice i dalje je aktivan požar koji gase vatrogasci, radnici "Šuma RS" i mještani, saopćeno je iz Uprave civilne zaštite.

U dijelu požarišta Josipovići - Mišin Han i Ivanjska - Potkozarje požar je ugašen.

Iz Civilne zaštite RS-a navode da se u mjesnoj zajednici Rasavci, opština Prijedor, trenutno gasi požar koji je zahvatio šumu, a plamen je odbijen od kuća, prenosi Fena.

Na području Orahova, opština Gradiška i u mjestu Previla, općina Mrkonjić Grad, vatrogasci gase požar koji je zahvatio nisko rastinje i dio šume, a ljudi i objekti nisu ugroženi.

U opštini Teslić trenutno je aktivno pet požara čije je gašenje u toku. Požar u mjesnoj zajednici Komušina je lokaliziran, a aktivni su požari u Mjesnoj zajednici Pribinić i Mladikovine, požar prema Blatnici koji je zahvatio listopadnu i četinarsku šumu, te požar na koti Raskršće u borovoj šumi koji prijeti da ugrozi vikend-naselje.

U mjestu Skočić, opština Zvornik u toku je gašenje požara većeg intenziteta koji je zahvatio šumu na potezu dužine 12 kilometara. Prema odluci načelnika Općine pored vatrogasne jedinice, na požarište je upućena i jedninica Civilne zaštite opšte namjene.

U mjesnoj zajednici Zabrđe, opština Ugljevik, gori jedan pomoćni objekat, a u Ravnom Polju gori šuma i nisko rastinje.

U Kljštanima, opština Vlasenica, požar je zahvatio tri do četiri kvadratna kilometra šume. Stanovništvo i kuće nisu ugroženi, a gašenje oba požara je u toku.

U mjesnoj zajednici Bukovica, opština Bijeljina, požar je zahvatio nisko rastinje.

U mjesnoj zajednici Ljubija, opština Prijedor danas je izbio požar koji je zahvatio travu i nisko rastinje i prijetio da ugrozi skladište eksploziva. Brzom i efikasnom intervencijom vatrogasaca požar je ugašen.

Požar u Mjesnoj zajednici Gornji Ritešić, opština Doboj, i dalje tinja na nepristupačnom području, a stanje na požarištu prate radnici šumskog gazdinstva.

Još je aktivan požar između Banje Guber i planinskog vrha Kvarc, u opštini Srebrenica, ali je trenutno pod kontrolom i gori slabijim intenzitetom, dok stanovništvo nije ugroženo.

U selu Donja Krčina, opština Ugljevik, i dalje je aktivan požar koji je zahvatio šumu. Stanovništvo nije ugroženo, a gašenje je u toku.

Požar između sela Donja i Gornja Ivica, opština Ljubinje, i dalje je aktivan na nepristupačnom području. Stanje na požarištu se neprekidno prati.

I požar na području Duži i Hum, u opštini Trebinje je i dalje aktivan.

(MONDO)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE