• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

BiH mjerka povlačenje ambasadora zbog Draže

Ako sudski proces u Beogradu završi rehabilitacijom generala Dragoljuba Mihailovića, BiH bi mogla da povuče ambasadora iz Srbije, piše "Dnevni avaz".

 BiH mjerka povlačenje ambasadora zbog Draže Izvor: MONDO

List navodi, pozivajući se na izvore bliske Predsjedništvu BiH, da je kabinet hrvatskog člana Predsjedništva BiH Željka Komšića "spreman da preuzme inicijativu da se preduzmu mjere kojima bi se dalo do znanja Srbiji da ovakvo lažiranje istorije neće proći bez reakcija".

"Radi se o ozbiljnoj stvari i što se našeg kabineta tiče, sigurno neće proći tek tako", kazao je izvor blizak Komšićevom kabinetu.

Predsjedništvo BiH nije zvanično potvrdilo navode ovog lista, ali je saopšteno da će diplomatske mjere biti preduzete samo ako Mihailovićeva rehabilitacija bude sprovedena.

"Dosta se spekuliše o tome je li ovo unutrašnje pitanje Srbije, koje treba ostaviti njima da riješe sami, ali mi mislimo da se itekako tiče i ostalih zemalja regiona, prvenstveno BiH i Hrvatske, jer Mihailović je najviše zločina i počinio upravo na području ove dvije države", rečeno je u Predsjedništvu BiH za sarajevski list.

Proces rehabilitacije komanatna Jugoslovenske vojske u otadžbini Draže Mihailovića, koji je strijeljan 1946.
godine zbog kolaboracije s fašistima i masovnih zločina četnika počinjenih u Drugom svjetskom ratu, počeo je 2010. godine na zahtjev njegovog unuka Vojislava Mihailovića koji je zatražio i poništenje presude kojom je njegov djeda 1946. pred vojnim sudom osuđen na smrt strijeljanjem, kao i vraćanje njegovih građanskih prava.

(Beta)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE