• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ugasi svjetlo u 20:30!

Planetarna akcija gašenja svjetla na sat vremena održaće se večeras od 20.30 do 21.30 časova. Priključi se svjetskoj akciji za očuvanje planete!

 Ugasi svjetlo u 20:30! Izvor: MONDO

Građanski edukativni centar pozvao je građane BiH da se večeras pridruže svjetskoj volonterskoj akciji "Sat za planetu Zemlju", te ugase svjetla u domaćinstvima i kompanijama od 20.30 do 21.30 časova.

Ova u svijetu poznata akcija evoluirala je od inicijative nastale u Sidneju 2007. godine, a prvi put je na globalnom nivou održana 2008. godine, podsjećaju iz Građanskog edukativnog centra.

U akciji, čiji je organizator Svjetski fond za prirodu, prošle godine učestvovao je 5 251 grad sa gotvo dvije milijarde ljudi u 135 zemalja svijeta na svih sedam kontinenata.

Iz Administrativne službe Banjaluke ranije je saopšteno da će svjetla u ovom gradu od 20.30 do 21.30 časova biti ugašena na zgradama Administrativne službe grada, Kulturnog centra ''Banski dvor'', ''Pošta Srpske'', Muzeja savremene umjetnosti Republike Srpske, ''Elektrokrajine'', te u Muzičkom paviljonu u parku "Petar Kočić".

Uz Banjaluku, koja se već četvrtu godinu zaredom uključuje u ovu akciju, najavljeno je da će "Sat za planetu Zemlju" podržati i Mostar, Tuzla, Bugojno i Livno, kao i mnogi drugi gradovi.

(Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE