• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Već prijavljeno 95 učesnika za Sarajevo Biznis Forum

Sarajevo Biznis Forum (SBF), najveća regionalna investiciona konferencija, biće održan od 16. do 18. maja

 Već prijavljeno 95 učesnika za Sarajevo Biznis Forum Izvor: MONDO

Najavljujući dolazak brojnih delegacija privrednika, ali i državnika na ovogodošnji, treći SBF organizatori su podsjetili na podatak da je do sada Forumu prisustvovalo više od 600 investitora, te da je veliki broj prezentovanih projekata ugledao svjetlo dana, izjavio je direktor Bosna Bank International-a, Amer Bukvić.

Naglasivši da Sarajevo Biznis Forum privlači pažnju investitora uprkos ekonomskoj krizi u svijetu, Bukvić je ovu investicionu konferenciju uporedio sa spojem interesa kupaca i prodavaca okupljenih na jednom mjestu.

"Mi od SBF-a pravimo jednu veliku pijacu gdje dolaze i kupci i prodavci. Nemamo kontrolni mehanizam kojim bismo precizno utvrdili sve dogovore među interesnim grupama i pojedincima, ali svaki put pravimo atmosferu u kojoj poslovni ljudi mogu da dogovore saradnju. Cilj nam je pozicionirati Sarajevo kao regionalni ulaz u ovaj dio svijeta. Prvenstveno nam je u interesu da promijenimo imidž, tako da se o Sarajevu priča u kontekstu investicija, a ne u kontekstu nekih negativnih vijesti", rekao je Bukvić, u intervjuu za tursku agenciju Anadolija.

On je dodao da se zapravo želi stvaranje dobrog investicijskog ambijenta oko Sarajeva i Jugoistočne Evrope i u tome se uveliko uspijeva.

Podsjećajući kako čitava akademska i medijska scena Balkana i Bosnu i Hercegovinu pamti po ratnim dešavanjima, Bukvić je naglasio potrebu promjene generalne percepcije o ovom gradu, ali i regionu.

"Kada se spomene balkanizacija situacije misli se na pogoršanje. Promijeniti takvu sliku preko biznis platforme nije lako, ali dosta smo uradili. Mislim da je pred nama dosta bolji period", kazao je Bukvić.

Ukazujući na detaljne analize na bazi sektora i podsektora u okviru pripreme za ovogodišnji SBF Bukvić je podsjetio i kako su u tom smislu angažovane najpoznatije svjetske institucije.


Prethodna dva foruma ocijenjena su kao najveći poslovni događaji u regionu, na kojima je predstavljeno preko 300 projekata, a prisustvovalo im je više od 600 investitora iz 40 zemalja svijeta.

(Tanjug)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE